Maailman pisin silta Kiinassa suunniteltiin kestämään myrskyjä, 8 magnitudin maanjäristys ja 300 000 tonnin laivan suora törmäys
Puheenaiheet
Maailman pisin silta Kiinassa suunniteltiin kestämään myrskyjä, 8 magnitudin maanjäristys ja 300 000 tonnin laivan suora törmäys
165 kilometriä pitkä silta ylittää avoimen veden vain yhdeksän kilometrin matkalta. Yangcheng-järven yli kulkevalla osuudella siltaa tukee 2 000 teräspilaria, kun muu siltaosuus on 9 500 betonipaalun varassa.
Julkaistu 18.11.2021
Apu

Maailman pisimmällä sillalla on pituutta peräti 165 kilometriä. Kiinan Danyang-­Kunshan Grand Bridge on osa Pekingin ja Shanghain välistä pikajunayhteyttä.

Silta avattiin vuonna 2011 vain neljä vuotta kestäneiden rakennustöiden jälkeen. Rakentaminen maksoi 7,4 miljardia euroa, mikä tekee 45 miljoonaa euroa kilometriä kohti. Rakentamista voidaan pitää insinöörityön ­taidonnäytteenä.

Riisipeltojen, kanavien, jokien, ­epätasaisen maan sekä kylien ja ­kaupunkien yli kulkeva silta ylittää avoimen veden vain yhdeksän kilometrin matkalta. Yangcheng-järven yli kulkevalla osuudella siltaa tukee 2 000 teräspilaria, kun muu siltaosuus on 9 500 betonipaalun varassa.

Sillan rakenne on suunniteltu ­kestämään hirmumyrskyjä ja kahdeksan magnitudin maanjäristyksiä sekä 300 000 tonnia painavan laivan suora törmäys, kertoo Engineering Clicks.

Maailman pisin autoliikenteen silta on 54 kilometrin mittainen, kuusikaistainen Bang Nan -pikatie Thaimaassa. Bangkokin yli kulkeva silta avattiin vuonna 2000.

Maan päällä kulkeva betonisilta ylittää vettä vain lyhyen matkaa, kun se kulkee Bang Pakong -joen yli.

Kommentoi »