Tuulilasi

Maailman pisin koeajo: we have a Go – taasMaailman pisin koeajo: we have a Go – taas

Maailman pisin koeajo palaa bittiaalloille. Matka Venäjällä valmistetulla Datsun on-Do:lla eli intialaisen Go:n porrasperäisellä sisarella alkaa Barnaulista 10. päivä marraskuuta.
Teksti Vesa Eskola
Kuvat Vesa Eskola

Hei me säädetään; se on ollut Datsun-teema lokakuussa. Maailman pisimmän koeajon jälkimmäisen puoliskon aikatauluja ja reittiä on säädetty viimeiseen asti. Nyt kaikki on (lähes) selvää kauraa. Starttaan lauantaina 8.11. Helsingistä lentokoneella Moskovan kautta Barnauliin, Helsingin kokoiseen kaupunkiin eteläisessä Siperiassa – reilut 200 kilometriä Novosibirskistä etelään. Olen perillä sunnuntaiaamuna 9. marraskuuta.

Barnaulissa seuraani liittyy 10. päivä aamulla venäläinen bloggari Sergey Anashkevich. Ja seikkailu alkakoon… Tärkeä välipiste on Toljatti, jossa käyn tutustumassa Datsunin valmistukseen sekä tapaan Datsunin pääjohtajan Vincent Cobeen ja Datsunin Venäjän maajohtajan Jerome Saigot´n. Heidän kanssa käyn läpi Datsunista koeajon aikana löytyneitä asioita.

Olen takaisin Suomessa marraskuun lopulla, tarkka päivä selvinnee vasta joskus Moskovan ja Pietarin välillä. Sää vaikuttaa varmasti matkan etenemiseen. Intiassa Datsun joutui kestämään kuumuutta, nyt se saa sietää pakkasia. Matkaa on tarkoitus taittaa kahdessa ja puolessa viikossa hieman yli 5 000 kilometriä.

Intiasta tehdyn reportaasin tapaan pidän matkapäiväkirjaa Tuulilasin verkossa sekä päivitän tapahtumatietoja Tuulilasin Facebook-sivulle. Toivottavasti yhteydet toimivat Venäjällä paremmin kuin Intiassa…

Julkaistu: 6.11.2014