Tuulilasi

Maailman pisin koeajo: osa 6 – kamerapuhelin ei puhelinkamera

3


Maailman pisin koeajo: osa 6 – kamerapuhelin ei puhelinkamera

Tänään matkaan varustautuminen eteni kuvauskaluston osalta. Vanha järkkärini on toki mukana, mutta nettiin sekä someen iso osa kuvista ja videoista otetaan Samsungin Galaxy K zoom -kamerapuhelimella.
Teksti Vesa Eskola
Kuvat Vesa Eskola

Täytyy myöntää, että vähän jännittää. Olen niin vanhan polven valokuvaaja, että olen kuvannut tähän asti oikeastaan vain järeällä järjestelmäkamerallani (uskollinen Canon EOS1-DS Mark III). Myös videot ovat tähän asti syntyneet järkkärillä (Canon 5D Mark II ja III).

Koska matkalta on tarkoitus tuottaa jatkuvasti juttuja ja kuvia niin nettiin kuin myös sosiaalisen median kanaviin, reissuun tarvittiin joku tähän paremmin taipuva laite. Järjestelmäkamera on kuitenkin turhan kankea työkalu.

Harkinnassa olivat Samsungin Galaxy S5 sekä K zoom. Lopulta valinta osui jälkimmäiseen, koska kuvaaminen on niin isossa matkarepparia tehtäessä. 10-kertainen optinen zoom (polttoväli 24–240 mm) antaa enemmän mahdollisuuksia eteen aukeavien tilanteiden kuvaamiseen kuin perinteinen kännykkäkamera. Laitteessa on myös optinen kuvanvakautus sekä xenon-salama.

Kuvaajana en ole enää pitkään aikaan tuijottanut kennon pikseleitä, mutta K zoomista löytyvät 20,7 megapikseliä kuulostavat vakuuttavalta. Videokuvaukseen tarjotaan 1080 p Full HD -laatua.

Tässä on nyt pari viikkoa aikaa treenata. Hyviä vinkkejä otetaan (erittäin) avoimin mielin vastaan.

Lisää kameran ominaisuuksista Samsungin kotisivuilta.

Julkaistu: 21.8.2014