Tuulilasi

Maailman pisin koeajo: osa 15 – kohta lähtee

2

Matkalaukku on pakattu – ja karmaiseva elektroniikka-arsenaali myös. Vaatteet tekevät matkavaroista kolmanneksen, loppu on elektroniikkaa.
Kuvat Vesa Eskola

Ja ei, kuvan lentokone ei ole se kone, jolla Intiaan lennetään. Olin torstaiaamuyöllä katsomassa uuden Mazda MX-5:n julkistusta Barcelonassa, ja onnistuin liftaamaan sieltä mukaan sveitsiläisten toimittajien charterlennolle. Matka Zürichiin sujui 10-paikkaisella liikesuihkulla aika kivuttomasti.

Huominen lentorupeama tuskin liitää yhtä sujuvasti…

Lontooseen on vain loikka, ja välilasku Heathrowssa on onneksi lyhyt, mutta 10 tunnin lento Boeing 777:lla koettelee kroppaa. Olen ladannut pädille pari leffaa, ja Lonely Planetin Intia-oppaiden parissa menee helposti myös pari tuntia. Onneksi olemme apukuski-Villen kanssa samalla lennolla. Voimme hioa sotasuunnitelmia ensimmäiselle viikolle.

Saavumme Chennaihin sunnuntaina aamuyöllä, joten sunnuntai jää kokonaan lennosta palautumiseen. Hotellissa on kylpylä, joten olen luvannut selälleni pitkän hieronnan. Lupaan kuitenkin lähteä myös kävelylle Marina Beachin suuntaan, ja ottamaan ensimmäiset tuntumat Intiasta. Sunnuntaille on luvattu 33 astetta ja ukkosmyrsky iltapäiväksi. Monsuunikausi ei ole vielä ohi.

Maanantaina käymme Datsunin tehtaalla katsomassa, miten Go:t valmistuvat, ja tiistaiaamuna starttaamme kukonlaulun aikaan kohti pohjoista.

Varpaat vipattavat jo. Tätä retkeä on odotettu jo vuosi.

Julkaistu: 5.9.2014