Tuulilasi

Maailman pisin koeajo: osa 14 – matka-apteekki kunnossa

2

Suomen Apteekkariliitosta mukaan saamamme matka-apteekin myötä olemme Tuulilasin kaikkien aikojen parhaiten ulkomaanmatkaa varten varustautunut retkikunta.
Kuvat Timo Villanen

Kun kaksi karpaasia lähtee reissuun, matka-apteekki ei välttämättä ole se asia, joka varustetaan ensin kuntoon. Päätimme olla kuitenkin ennakkoon viisaita, ja kysyimme siksi neuvoa Apteekkariliitosta. Saimme sieltä varsin kattavan varustepaketin mukaan otettavaksi.

Mukana on ummetuslääkettä, koska pitkä autossa istuminen saattaa aiheuttaa vatsan tukkoisuutta. Näin varsinkin silloin, jos kuumalla ei muista juoda riittävästi tai ruoka on vähäkuituista. Mukana on toki myös närästyslääkettä taistelussa currya vastaan. Ja jos ja kun vatsa reagoi johonkin paikalliseen herkkuun, myös ripulilääke löytyy matka-apteekista. Ja kun ripuli kuitenkin kaikista varotoimista huolimatta iskee tämän retken aikana voimalla päälle, nestetasapainon hoitoon on suoloja sisältävä nesteytysvalmiste. Varmuuden varalta meillä on vielä mukana maitohappobakteereita nautittavaksi koko matkan ajan.

Hygieniasta huolehtimisessa auttaa käsidesi. Sen säännöllinen käyttäminen ehkäisee toivottavasti ainakin ripulin tai pari.

Allergisia reaktioita varten meillä on sekä antihistamiinia että kyypakkaus mahdollisia voimakkaampia reaktioita varten.

Intian paahtavaa aurinkoa vastaan taistelemme aurinkosuojavoiteen avulla. Ja jos se pettää (koska emme muistaneet sitä käyttää), hydrokortisonivoide auttaa aina. Se toimii tosin hyvin myös hyönteisten pistojen hoitoon.

Kuskin ja apukuskin pikkukolhuja ja naarmuja varten matka-apteekista löytyy haavanhoitotuotteita, tukiside sekä kipulääkettä.

Ja vaikkei aikaero Intiaan ole kummoinen, unirytmin korjaamiseen matkassa on vielä melatoniinia.

Mitä olet mieltä, pärjätäänkö tällä?

Julkaistu: 4.9.2014