Tuulilasi

Maailman pisin koeajo: maitojunalla kotiin

1

Tähän kuvaan ei liity suoranaista teknistä vikaa, mutta Datsun jäi Pietariin sikäläisen diilerin pajalle. Vesa joutui siis tulemaan (maito)junalla takaisin Suomeen.
Kuvat Vesa Eskola

Venäläisen maahantuojan lehdistöautona toimivalle Datsunille oli buukattu aika tiukka ohjelma meidän koeajomme jälkeen, joten meidän Uralia ylittäessämme saama kolhu osoittautui lopulta matkan jatkumisen kannalta kohtalookkaaksi. Auton fiksaus vie sen pari päivää, mitkä olisimme tarvinneet on-Do:n ajamiseen Helsinkiin ja sen kuljettamiseen takaisin Pietariin.

Sääli, mutta mitäs muuta elämä on kuin hukattuja mahdollisuuksia… Olisi ollut todella hienoa tuoda uusi Datsun Suomen kamaralle pitkän tauon jälkeen.

Junalippu Pietarista Helsinkiin ensimmäisessä luokassa VR:n verkkokaupasta maksoi 74,33 euroa. Hintaan sisältyi maittava aamiainen: lämminlohisalaatti, tuoremehu, karjanlanpiirakoita/ruisleipää, kahvi sekä jälkkärisuklaa. Viimeksi mainittu oli tosin häpeällisesti Marabouta…

Matka kesti kolme ja puoli tuntia, eli Pietari on todella lähellä. Yhteys on nopea, mutta verkkoyhteys junassa toimii vielä kirjeenvaihtovauhdilla.

Mutustelen matkaa nyt pari päivää, teen yhteenvetoja ja mietin samalla maailman pisimmän koeajon jatkoa. Tätä on ollut niin hauska tehdä teille, etten halua millään lopettaa. Pysykää siis vielä verkossa.

Julkaistu: 27.11.2014