Tuulilasi

Maailman pisin koeajo: kuka muistaa vielä...

Maailman pisin koeajo: kuka muistaa vielä...
...miten talviaikaan sai kiroilla auton lukkopesän kanssa, kun avain ei meinannut millään löytää tietään jään seassa pohjaan saakka?

Kauko-ohjatuista keskuslukituksista on tullut lähes standardi uusissa autoissa, joka on Suomea ajatellen enemmän kuin hyvä asia. Lukkopesään työnnettävä avain toimi Intiassa Datsun Go:ssa ihan hyvin, mutta Venäjällä yöpakkaset ovat palauttaneet mieleen vanhat hyvät ajat.

Kun pesetin Datsun on-Do:n Nizni Novgorodissa sikäläisellä Nissan-diilerillä pari päivää sitten, eiväthän he tietenkään laittaneet lukkopesään mitään pakkasukkoa vastaan. Niinpä minulla oli edessä mukava yllätys, kun lähdin seuraava aamuna hotellilta liikkeelle. Sain hönkäillä lukkopesään tovin ja runnottua sitten lopulta avaimen pesän perille asti ja avattua oven. Samalla sain avaimen myös aavistuksen mutkalle.

Kuka muuten muistaa, koska keskuslukitus esiteltiin autossa ensimmäisen kerran, ja mikä oli automerkki? Vastaus: vuonna 1914, ja auto oli Detroitissa valmistettu Scripps-Booth. Ja kuka muistaa Renaultin hupaisan mainoksen aiheesta? Se aukeaa tästä linkistä.

Monta kertaa Datsun käy huollossa Venäjällä? Arvaa ja voita AD-Vuosihuolto tai AD-ajoturva. 

Julkaistu: 20.11.2014
Kommentoi »