Tuulilasi

Maailman nopein mökki – tällä häkkyrällä kiihdytettiin liki 160 km/h!


Kevin Nicks on rakentanut VW Passatinsa ympärille mökin, jolla hän on tehnyt mökkien nopeusennätyksen. Nicks pyrkii tempauksellaan Guinnessin ennätysten kirjaan.
Kuvat All Over Press

Nelivetoinen mökki kiihdytti jo aiemmin tänä vuonna epävirallisesti 159,2 km/h. Nyt hän ajoi mökillään virallisen ennätysyrityksen – moottorin kanssa oli hiukan ongelmia ja sivutuulta, mutta "auto" saavutti 154 km/h nopeuden. Vaikka tuloksia ei ole vielä virallistettu, lienee uusi ennätys selvä; vanha kun oli 93,98 km/h.

Mökin pohjana on 2,8-litrainen V6 bensiinimoottorinen Passat, jossa on yli 260 hevosvoimaa. Autolla on ajettu yli 300 000 kilometriä.

Mökkiauto valmistui 2015, sen jälkeen Nicks on ajanut sillä 32 000 kilometriä kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen.

”Viime kesänä olin ajamassa käytännössä joka viikonloppu jossakin. Mutta eihän tämä tietenkään mikään kilpa-auto ole, vaikka kaikenlaista on tullut kokeiltua”, Nicks kertoo Autocarille.

”Ennätysyrityksessä huomasin jo avausvedolla, että moottorissa on jotakin vikaa. Se ei käynyt normaalisti. Päätin kuitenkin pistää kaiken peliin ja onnistuin.”

Nicks on jo suunnitellut mökin uudeksi pohjaksi Audi Allroadin, minkä myllystä hän uskoo saavansa virityksillään irti jopa 320-330 hevosvoimaa. Sillä on tarkoitus rikkoa himoittu 100 mailin tuntinopeus eli 160 km/h.

Julkaistu: 1.1.2018