Apu

Maailman lehdet: Putinin pelikirja – Helsinki esillä – Maalivahdit ovat hassuja kuopuksia

Maailman lehdet: Putinin pelikirja – Helsinki esillä – Maalivahdit ovat hassuja kuopuksia
Putin ja Stalinin opit. Pakit kiekkoperheen keskimmäisinä. Apu kokoaa maailman lehtien kiinnostavimmat kansijutut.
Julkaistu: 6.2.2020

Stalinin opeilla

Britannia. Venäjän presidentin Vladimir Putinin manööverit hallituksen hajottamisineen ja uusine valtiosääntöehdotuksineen ovat suoraan diktaattori Josif Stalinin ”pelikirjasta”, kirjoittaa The Week. Putin esimerkiksi kieltäytyy vetäytymästä eläkkeelle tai nimeämästä seuraajakandidaattia samalla, kun hän kulisseissa pyörittää itselleen uskollisten vaikuttajien hovia ja yllyttää kilpailijoita toisiaan vastaan. Lehti toteaa sarkastisesti, että Putinin kannalta suotuisasti venäläinen eliitti pelkää enemmän hänen poissaoloaan kuin läsnäoloaan.

Armeijan johto, turvallisuuspalvelu, Venäjällä yhä asuvat ökyrikkaat liikemiehet ja öljyteollisuuden pomot ovat kytköksissä Putiniin ja hänen hallintoonsa, koska he ovat saavuttaneet asemansa ja rikkautensa sen aikana ja avulla.

Sivutuotteena voi silti olla demokratiakehitystä. Putin ei ole ikuinen: parlamentin suurempi riippumattomuus presidentistä voi vahvistaa sen roolia hänen seuraajansa suhteen.

Hotellitutkimusta

Yhdysvallat. The Insider -lehti käsittelee vuoden ensimmäisessä numerossaan hotellimatkailijoille tehtyä laajaa kyselytutkimusta: odotuksia, majapaikan valintaperusteita, toiveita ja varsinkin sitä, mikä heidät saa palaamaan ja levittämään myönteistä viestiä hotellista. Tieto on tärkeää, koska kilpailu on yhä kovempaa ja vertailu internetissä helppoa. Myös airbnb ja perhemajoitus kilpailevat hotellien kanssa.

Aina odotukset eivät ole realistisia, ja pääkirjoituksessa Nikolai Malyarov muistuttaa, ettei palveluammatti anna oikeutta kohdella sen edustajaa törkeästi. Vaikea ryhmä ovat myös väsyneet ja kaikesta hermostuvat matkailijat.

Helsingin rauha?

Britannia. Matkailuun erikoistunut ja massaturismista erottumaan pyrkivä Lonely Planet (30.1.) esittelee vinkkejä suurkaupunkien ja muiden matkakohteiden ruokapaikkoihin sekä alueisiin, joissa voi ”syödä kuin paikalliset”.

Suomea ei jutussa mainita, mutta Helsinki on saanut oman reportaasinsa. Siinä kirjoittaja ylistää kaupungin kiireetöntä ja rauhallista maanantaiaamun tunnelmaa ja toteaa, että stressittömyys korreloinee tutkimukseen suomalaisista maailman onnellisimpana kansana. Ravintoloissa, pyöräretkellä, designerin pakeilla ja Löylyssä käydään, toki saunan kera.

Kiekkotulokkaat

Kanada. Kiekkomaailman raamattu, The Hockey News, omistaa tuoreimman numeronsa NHL:n tämän kauden tulokkaille – ja nimenomaan pintajulkisuudesta usein sivuun jääville puolustajille. Kanteen on nostettu Coloradon nuori puolustajatähti Cale Makar sekä Jack Hughesin pikkuveli, Vancouverin Quinn Hughes.

– Puolustajat ovat kuin keskimmäisiä lapsia: hyökkääjätähdet vievät esikoisena vastuun ja huomion, ja maalivahdeille sallitaan hassuina kuopuksina kaikenlaista, vertaa päätoimittaja Jason Kay.

Kommentoi »