Tuulilasi

Maailman kallein auto vaihtoi omistajaa – uusi hintaennätys


Amerikkalainen keräilijä Paul Pappalardo on myynyt omistamansa Ferrari 250 GTO:n 52 miljoonalla dollarilla eli reilulla 38 miljoonalla eurolla.
Kuvat RM Auctions

Ensimmäisenä auton myynnistä kertoivat italialaissivustot, mutta ne eivät saaneet kaupalle virallista vahvistusta. Uutistoimisto Bloombergin haastattelemat asiantuntijat kuitenkin vahvistavat kaupan tapahtuneen.

Bloomberg sai myös vahvistuksen auton myyntihinnalle, mutta ostaja pysynee salaisuutena, sillä hän ei ainakaan vielä ole halunnut nimeään julkisuuteen.

Edellinen autojen hintaennätys tehtiin viime vuoden huhtikuussa, jolloin samaista mallia oleva Ferrari vaihtoi omistajaa 35 miljoonan dollarin kauppahinnalla. Ennätyshinta pomppasi siis huimat 49 prosenttia.

Nyt ennätyksen tehneellä Ferrarilla on vankka kilpa-autotausta. Pappalardo hankki auton omistukseensa vuonna 1974, kunnosti sen ja osallistui sillä useisiin keräilijöiden ajoihin vuosien varrella.

Ferrari 250 GTO suunniteltiin vuonna 1962 ja sitä valmistettiin vain 39 kappaletta. Alunperin auto tehtiin kilpuriksi Le Mansin 24 tunnin ajoihin.

Julkaistu: 4.10.2013