Tuulilasi

Maailman ensimmäinen kännykkävalvontakamera testissä: "Tämä teknologia tulee pelastamaan henkiä"

Maailman ensimmäinen kännykkävalvontakamera testissä: "Tämä teknologia tulee pelastamaan henkiä"
Australian Sydneyssä kokeillaan maailmassa ensi kertaa kännykkävalvontakameraa, joka paljastaa auton kuljettajien laittoman kännykän käytön ajon aikana.
Julkaistu: 17.12.2018
Kokeilua jatketaan tammikuussa, mutta siinä kiinni jääviä ei vielä sakoteta. Jo lokakuussa samoja kameroita testattiin toisessa paikassa. Silloin kuukauden mittaisen periodin aikana jäi kiinni 11 000 kuljettajaa, jotka käyttivät kännykkää ajon aikana. Myöskään heitä ei vielä sakotettu.
”Oli melko shokeeraavaa, että yhdessä kuvassa kuljettajalla oli molemmat kädet matkapuhelimellaan hänen ajaessaan 80 km/h. Hän riskeerasi kaikkien tiellä liikkujien hengen silloin”, kertoo Australian liikenteestä vastaava ministeri Melinda Pavey.
Jos teknologia todetaan toimivaksi, se otetaan käyttöön. Kamerat valmistaneen Acusensuksen mukaan ne toimivat joka säällä, sekä niin yöllä kuin päivälläkin.
“Jos tämä teknologia toimii pomminvarmasti, otamme sen käyttöön ja tiedotamme siitä kansalaisille. Tutkimuksen mukaan 74 % kansalaisista kannattaa tällaisien kameroiden asentamista. Uskon vahvasti, että tämä teknologia tulee muuttamaan kuljettajien ajokäytöstä ja pelastamaan henkiä”, ministeri sanoi.
Kameroiden valmistajan Acusensuksen perustaja Alex Jannick kertoo keksineensä idean sen jälkeen, kun hänen ystävänsä menehtyi. Kolarin toinen osapuoli käytti kännykkää onnettomuuden sattuessa.
”Kun ystäväni James menehtyi kännykkää ajon aikana käyttäneen kuljettajan syystä viisi vuotta sitten, minulla on ollut vahva tahto kehittää tätä teknologiaa ihmishenkien pelastamiseksi”, Jannick sanoo Car Advicelle.
Kommentoi »