Maailman ensiesittelyssä Porschen Mission E Cross Turismo
Autot ja liikenne
Maailman ensiesittelyssä Porschen Mission E Cross Turismo
Porsche esittelee Geneven autonäyttelyssä Mission E Cross Turismo ‑konseptin, joka on täysin sähkökäyttöinen crossover- eli CUV-malli.
Kuvat
Julkaistu 6.3.2018
Tuulilasi

Neliovisen konseptiauton vahvuuksia ovat maasturimaisia elementtejä sisältävä muotoilu sekä ohjaamon näyttö- ja hallintalaitekonsepti, jossa hyödynnetään kosketusnäyttöjä ja katseenseurantaa. Nelivetoisen ja 4,95 metrin pituisen konseptin 800 voltin sähköjärjestelmä mahdollistaa akun lataamisen pikalaturilla, langattomalla induktiolatauksella, kiinteän latauslaitteen avulla tai Porschen kodin energianhallintajärjestelmän välityksellä. Genevessä nähdään ensimmäistä kertaa myös uusi Porsche 911 GT3 RS, joka kuuluu räväkimpiin uuden sukupolven superautoihin. Uutuusmallin nelilitrainen moottori tuottaa tehoa 520 hevosvoimaa.

Mission E Cross Turismossa on kaksi kestomagnetoitua synkronimoottoria, joiden 600 hv:n (440 kW) yhteisteho vie auton nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,5 sekunnissa ja 200 km/h:n nopeuteen alle 12 sekunnissa. Myös moottorien jatkuva teho on tasoa, jota ei sähköautoissa ole ennen koettu: useatkaan peräkkäiset nopeat liikkeellelähdöt eivät heikennä auton suorituskykyä.

”Mission E Cross Turismo on Porschen näkemys tulevaisuuden sähköautosta. Siinä yhdistyvät urheilullisuus, jokapäiväinen käytännöllisyys ja ainutlaatuinen tyyli. Se on todella nopea auto, mutta myös akun lataaminen käy ripeästi, eikä suorituskyky heikkene missään vaiheessa dynaamisessakaan ajossa”, kertoo Porsche AG:n pääjohtaja Oliver Blume.

Mission E Cross Turismo, joka on jo hyväksytty maantiekäyttöön, pohjautuu Frankfurtin IAA-autonäyttelyssä vuonna 2015 esiteltyyn Mission E ‑konseptitutkielmaan. Mission E Cross Turismoon perustuvan sarjatuotantoauton lanseeraus on puolestaan luvassa ensi vuoden puolella.

Porsche esittelee Genevessä myös kaikkien aikojen tehokkaimman katukelpoisen rata-autonsa, jossa on vapaasti hengittävä moottori. Porsche 911 GT3 RS:n kuusisylinterinen ja nelilitrainen bokserimoottori kehittää tehoa peräti 520 hv (383 kW), ja sen suurin kierrosnopeus on 9000 r/min. Uuden superauton alusta on lainattu suoraan moottoriurheilun maailmasta, ja siihen on lisätty takapyöräohjaus, joka takaa äärimmäisen tarkat ajo-ominaisuudet. 911 GT3 RS pinkaisee nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,2 sekunnissa ja saavuttaa 312 km/h:n huippunopeuden.

Kommentoi »