Tuulilasi

Maailma muuttuu: BMW:n M-urheilumalleista tulevaisuudessa sähköisiä


BMW:n edustaja on kertonut brittiläiselle Autoexpressille Detroitissa, että täyssähköinen M-malli on vain ajan kysymys.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

BMW:n M-divisoonan johtaja Frank Van Meel totesi Autoexpressille, että täyssähköinen malli on tulossa M3:sta, M4:sta sekä M5:sta. Meel jatkoi: ”Se tapahtuu, mutta kysymys onkin, että milloin se tapahtuu. Tällä hetkellä tehon ja painon suhde sähköistymisessä on ongelmallinen, jos autosta halutaan tehdä autourheilua kunnioittava.”

BMW ei toki hyppää M-divisioonan mallien kanssa suoraan sähköautoihin, vaan he tuovat markkinoille ensin hybridivoimanlähteiset M-mallit. Hybridivoimalinjan ei ole tarkoitus parantaa suoranaisesti autojen kulutuslukemia. Sen sijaan sähkömoottoreilla aiotaan lisätä M-mallein suorituskykyä.

Meel totesi kuitenkin, että M-divisioona ei ole tekemässä suorituskykyisempää versiota i8:sta. M-divisioona tekee toki tiivistä yhteistyötä i-projektin sähköautojen kanssa. He seuraavat teknologian kehitystä ja odottavat, kun se on kypsää suorituskykyisiin malleihin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 12.1.2017