Tuulilasi

Luxemburgin poliisi hankki Tesloja - kaaharit nopeammin kiinniLuxemburgin poliisi hankki Tesloja - kaaharit nopeammin kiinni

Luxemburgin poliisi on hankkinut Teslan Model S -sähköautoja saadakseen nopeammin rikolliset ja kaaharit kiinni.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Tesla

Autoja on tosin hankittu vain kaksi, pilottikokeilun päämääränä on saada peräti 10 % maan autoista sähköisiksi, maan liikenneministeriö kertoo.

”Poliisit tarvitsevat moottoriteille nopeasti kulkevia autoja. Monessa maassa lyhyehkö ajomatka yhdellä latauksella on iso ongelma, mutta meillä Luxemburgissa sitä ei ole, koska maamme on vain 100 kilometriä pitkä”, perustelee poliisin edustaja Laurent Lentz RTL:lle.

Medioiden mukaan yksi Teslan Model S poliisiautoksi muunnettuna maksaa 100 000 euroa, joten kovin monta niitä ei ole poliisin mukaan varaa hankkia.

Maan ympäristöministerin Carole Dieschbourgin mukaan liikenteen päästöt aiheuttavat 2/3 maan kokonaishiilidioksidipäästöistä.

“On erittäin tärkeää, että meillä on tällaisia polisin kaltaisia esimerkkiä näyttäviä vakuuttavia tahoja. Tarvitsemme toki lisäksi myös lainsäädännön apua ja oikean strategian päästäksemme Pariisin ilmastotavoitteisiin”, ministeri sanoi.

Luxemburg on yksi lähes 200 valtiosta, jotka ovat allekirjoittaneet 2015 Pariisin ilmastosopimuksen.

Julkaistu: 23.7.2018