Tuulilasi

Luottokortit alkavat kelvata kaasuasemilla


Gasumin maakaasuasemilla on tähän saakka voinut maksaa vain Gasumin omalla kortilla. Tampereella Nekalan Gasum-tankkausasemalla on nyt koekäytössä ensimmäinen maksuautomaatti, jolla voi maksaa Gasumin kortin lisäksi pankkikortilla sekä Visa- ja Master Card -luottokorteilla.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Gasum Oy

Gasum laajentaa kaasutankkausasemiensa maksutapavalikoimaa. Jatkossa tankkauksen voi maksaa yhtiön oman GasCardin lisäksi kotimaisilla pankkikorteilla sekä Mastercard- ja Visa-luottokorteilla.

Pankki- ja luottokorttimaksamisen pilotointi alkoi marraskuun alussa Nekalan tankkausasemalla Tampereella. Kaikkien muiden Gasumin tankkausasemien muutos aloitetaan välittömästi sen jälkeen, kun Nekalan pilottivaiheesta on kertynyt riittävästi kokemuksia.

Toive tankkausasemien maksutapavaihtoehtojen monipuolistamisesta nousi selkeästi esiin kevään 2014 asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Muutoksen yhteydessä parannetaan myös maksamisen turvallisuutta: jatkossa maksuautomaatti ei niele enää koko korttia, vaan se jättää kortin puoliksi ulos lukijasta.

Julkaistu: 5.11.2014