Tuulilasi

Luotettava alkotesteri mukaan kesän rientoihin - älä luota nettilaskureihin


Kesäjuhlia, festareita, mökkireissuja ja veneilyä. Alkoholi liittyy olennaisesti monen lomailijan kesäaktiviteetteihin ja aurinkoisena päivänä sitä tulee herkästi nautittua suunniteltua enemmän. Alkoholin palaminen elimistöstä voi myös olla yllättävän hidasta, joten ajo- tai veneilykuntoa kannattaa aina testata luotettavalla alkotesterillä.

Alkaako pulssi kohota ja kädet hikoamaan, kun näet lähestyvän puhallusratsian? Ratsiaa ei tarvitse jännittää, kun olet varmistanut ajokuntosi laadukkaalla alkometrillä. Parhaimmat niistä hyödyntävät samaa tekniikkaa kuin viranomaisten käyttämät tarkkuusalkometrit, joten tulos on tarkka ja voit asettua ratin taakse luottavaisin mielin.

Esimerkiksi Dräger Alcotest 3820 on moninkertainen testivoittaja, joka edustaa toiminnaltaan alan ehdotonta kärkeä. Laite on pienikokoinen ja lähes heti käyttövalmis, joten se kulkee helposti taskussa mukana ja puhaltaminen onnistuu huomaamattomasti missä tahansa. Mahdollisimman tarkan tuloksen saamiseksi tulee kuitenkin olla syömättä ja juomatta 15 minuuttia ennen näytteenottoa.

Alcotest 3820 -alkotesteri on paitsi erittäin tarkka ja luotettava, niin myös äärimmäisen helppokäyttöinen. Suomenkieliset opasteet, selkeä näyttö, taustavalaistu painike ja kompakti koko tekevät laitteesta hyvin käyttäjäystävällisen ja säännöllisen kalibroinnin avulla mittaustekniikka pysyy tarkkana vuosia.

Unohda netissä olevat promillelaskurit ja pilipali-alkometrit, sillä ne ovat aina epätarkkoja. Panosta turvallisuuteen ja hanki kesäreissuille riittävän luoteettava alkometri.

Tiesitkö tämän?

- Maksa polttaa keskimäärin 0,2 promillea tunnissa

- Alkoholin palamista ei voi nopeuttaa millään keinolla

- Kuume nostaa uloshengitysilman alkoholipitoisuutta

- Naisten veren alkoholipitoisuus kohoaa helpommin, sillä kehossa on vähemmän vettä

- Rattijuopumuksen tarkka raja Suomessa on 0,462 promillea

- Veneilyn promilleraja on 1,0

Julkaistu: 19.7.2018