Tuulilasi

Luksusauto, joka kuluttaa vain 2,8 litraa /100 km – tehoa yli 440 hevosvoimaa


Mercedes Benz on julkaissut tietoja S 500 Plug-In-Hybridistään. Tämän kokoiseksi autoksi suorituskyky- ja kulutusarvot ovat hämmästyttävät.
Kuvat Daimler

Ison Mersun konehuoneesta löytyy kaksoisahdettu V6-moottori, jonka pariksi on kytketty 80 kW tuottava sähkömoottori. Järjestelmän kokonaistehoksi Mercedes ilmoittaa 442 hevosvoimaa sekä 650 Nm vääntöä. Nollasta sataan luksus-Mersu kiihtyy 5,2 sekunnissa, kertoo Caradvice.

Edellä mainitut lukemat ovat olleet aivan tyypillisiä viime vuosien luksusautoissa, mutta ei näin alhaisilla kulutuslukemilla. Mercedes ylpeilee S500 Plug-In-Hybridin olevan markkinoiden ensimmäinen alle kolme litraa sadalla kilometrillä kuluttava auto.

Saksalaismerkki on onnistunut painamaan kulutuksen niinkin alas kuin 2,8 l/100km. Harvinaista, että Mercedes on pystynyt jopa parantamaan ilmoitettuja kulutus- ja teholukemia varsinaisessa tuotantoautossa aiemmin arvioituun 3,3 litraan ja 333 hevosvoimaan verrattuna.

Tuulilasi uutisoi alkuviikolla BMW:n ja Mercedesin kehittämästä langattomasta latauksesta. Tekniikka on tulossa S500 Plug-In-Hybridin lisäksi myös BMW i8:an.

Mercedes Benz S500 Plug-In-Hybrid julkaistaan Euroopassa syyskuussa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 11.7.2014