Eeva

Lukijamatka, lisälähtö: Tuntematon Venetsia


Lähde tutustumaan Venetsian piilotettuihin kasvoihin.

Venetsian ilmapiiri on kiehtova. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Eeva-lehden Kaupunkien salaisuudet -lukijamatkasarjassa FT, taiteentutkija Liisa Väisänen avaa sinulle portit tuntemattomampiin paikkoihin, joihin et itse osaisi mennä tai joihin pääsee vain erikoistilauksesta. Anna Venetsian lumota, kuten se on tehnyt vuosisatojen ajan lukuisille matkailijoille.

Matkan ajankohta: 22.–27.3.2018

Ohjelma:

22.3. Lufthansan lento klo 14.00 Frankfurtin kautta Venetsiaan. Venekuljetus kentältä keskustaan Cornoldin pysäkille, josta noin 800 metrin kävely All’Angelo-hotelliin. Majoittuminen ja illallinen.

23.3. Aamiainen. Retki San Giorgio Maggioren saarelle, jossa näemme Fondazione Cinin tiloissa 3 000:sta puksipuusta tehdyn Borgesin labyrintin. Vierailemme benediktiiniläisluostarissa, Palladion suunnittelemassa Pyhän Yrjön kirkossa ja ihastuttavalla Chiostro degli Allori -sisäpihalla. Lounas päivän aikana.

24.3. Aamiainen. Vierailu Dogen palatsissa, joka on täynnä salaisia käytäviä, kapeita kujia ja kidutushuoneita. Näemme myös havainnollisesti, kuinka Casanova pääsi pakenemaan palatsista. Lounas.

25.3. Aamiaisen jälkeen lähdemme vesibussilla Cannaregion vanhalle juutalaisalueelle, jossa sijaitsee Euroopan ensimmäinen ghetto. Käymme Venetsian juutalaisessa museossa ja näemme alueen viisi synagogaa. Maistelemme Hamanin korvat -leivonnaisia. Jatkamme Madonna dell’Orton kirkkoon, johon on haudattu taiteilija Tintoretto. Näemme ulkoa Tintoretton kotitalon sekä Maria Magdalenan kirkon, jonka julkisivussa on vapaamuurareiden symboleja. Lounas.

26.3. Aamiainen. Tutustumme vanhaan Casino Venierin rakennukseen, joka on nykyisin Ranskan kulttuurikeskuksen käytössä. Vierailemme 1600-luvulta peräisin olevassa aatelispalatsissa, jossa nautimme kevyen lounaan. Omistaja esittelee palatsin saleja ja kertoo sukunsa historiasta. Vierailun jälkeen näemme Squero di San Trovasossa vaihe vaiheelta, kuinka gondoli rakennetaan.

27.3. Aamiaisen jälkeen venekuljetus kentälle, josta lento Frankfurtin kautta klo 10.45 laskeutuu Helsinkiin klo 16.45.

Hinta: 1 525 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 200 €.

Hintaan sisältyy: lennot, majoitus, ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, venekuljetukset lentokentältä hotellin lähimmälle pysäkille ja paluu kentälle (1 laukku/matkustaja lentokenttäkuljetuksilla), vesibussiliput 10.3. ja 12.3. sekä lentokenttäverot ja paikalliset verot.

Oppaana FT, taiteentutkija Liisa Väisänen. Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Venetsiassa on paljon portaita ja siltoja. Pakkaa matkalaukkuusi vain sen verran tavaraa kuin jaksat kantaa.

Varaukset ja tiedustelut: Resviaria 0440 477 070, info@resviaria.com tai www.resviaria.com

Julkaistu: 19.1.2018