Eeva

Lukijamatka: Kesäkuussa Skotlantiin

Huikealla kiertomatkallamme ohjelmassa muun muassa kuninkaallisia linnoja, Britannia-huvijahti, Loch Ness -järvi ja Ylämaat.

Matkan ohjelmaan on koottu todellinen cocktail maan parhaita paloja. Aloitamme komeasti Britannia-huvipurrelta, joka oli kuninkaallisen perheen loma- ja valtiovierailualus. Näemme mahtavia linnoja, esimerkiksi Floors Castlen, Blair Castlen, Balmoralin ja edesmenneen kuningataräidin lapsuudenkodin Glamis Castlen. Käymme ihastelemassa Skotlannin kauneimmaksi alueeksi kutsuttua Ylämaita ja näemme tietysti kuuluisan Loch Ness -järven. Viskiä maistelemme Blair Atholin tislaamossa.

Matkan ajankohta: 4.–10.6.2018

Ohjelma:

4.6. Finnairin lento klo 8.40 Edinburghiin. Ensimmäinen kohteemme on Britannia-alus, joka oli 40 vuotta Elisabeth II:n ja prinssi Philipin yksityisenä loma sekä valtiovierailulaivana. Kaupunkikierros, majoittuminen hotelliin ja illallinen.

5.6. Aamiainen. Vierailu upeassa Roxburghe-suvun Floors Castle -linnassa. Nykyisen herttuan isoäiti oli Anne Spencer-Churchill. Diana ja Charles viettivät lomia Floors Castlessa, ja Andrew kosi Sarah Fergusonia siellä. Paluumatkalla poikkeamme Rosslynin kreivin kappelissa, jossa on filmattu elokuvaa Da Vinci -koodi. Illallinen.

6.6. Aamiainen. Lähdemme Skotlannin kauneimmaksi alueeksi kutsutulle Ylämaille. Näemme kuuluisat 30 metriä korkeat Kelpiesin hevosenpääpatsaat. Ajamme Loch Lomond -vuoristojärven ja klaanisotien taistelupaikan Glencoen laakson kautta Fort Augustuksen kylään, jossa pidämme tauon. Jatkamme Loch Ness -järvelle ja Urquhartin linnan raunioille. Majoittuminen Invernessin kaupungissa, illallinen hotellissa.

7.6. Aamiainen. Ajamme Cairncormsin kansallispuiston vaikuttavien maisemien kautta kuninkaallisen perheen yksityiskäytössä olevaan Balmoralin linnaan. Pääsemme tutustumaan sen juhlasaliin ja kirkkoon. Linna oli aikoinaan myös kuningatar Viktorian ja prinssi Albertin koti. Majoittuminen Dunkeldtin maalaiskylässä, illallinen.

8.6. Aamiainen. Retki Atholin jaarlin omistamaan Blair Castlen linnaan. Näemme ihastuttavia huoneita, joiden sisustus on 1700-luvulta. Vierailemme viskitislaamossa, jossa maistiaiset. Käymme vielä Pitlochryn kylässä sijaitsevassa Explorens-puutarhassa. Paluu hotelliin ja illallinen.

9.6. Aamiaisen jälkeen ajamme edesmenneen kuningataräidin sukulinnaan Glamis Castleen, jossa prinsessa Margaret syntyi. Majoittuminen Dundeen kaupungissa, illallinen.

10.6. Aamiainen. Ajamme golfin syntysijoille St Andrewsin kaupunkiin. Prinssi William ja herttuatar Catherine opiskelivat kaupungin yliopistossa. Lounaan jälkeen matkalla kentälle näemme kuuluisan Forth Bridge -sillan. Lento klo 17.55 laskeutuu Helsinkiin klo 22.35.

Glamis Castle

Hinta: 1 790 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 400 €.

Hintaan sisältyy: lennot, verot, matkustajamaksut, majoitus, ohjelmassa mainitut ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja suomenkielisen oppaan palvelut.

Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja lisätiedot: 09 2510 2050 tai myynti@okmatkat.fi tai www.okmatkat.fi

Julkaistu: 21.10.2017
Kommentoi »