Eeva

Lukijamatka: Kesäkuussa Englantiin

Lukijamatka: Kesäkuussa Englantiin
Lähde tutustumaan vehreään Englantiin.

Ainutlaatuiselle matkallamme käymme Charles Darwinin ja Winston Churchillin kodeissa ja puutarhoissa, teemme retket upeisiin Sissinghurstin ja Pashley Manorin puutarhoihin sekä ihailemme vanhoja linnoja ja idyllisiä kyliä.

Matkan ajankohta: 14.–17.6.2018

Ohjelma:

14.6. Aamulento Lontooseen, josta bussilla Englannin puutarhana tunnettuun Kentin kreivikuntaan. Tutustumme Winston Churchillin kotitaloon Chartwell Houseen, jossa perhe asui yli 40 vuotta. Huoneet on säilytetty pikkuesineitä ja sikareita myöten samanlaisina kuin Churchillin aikaan. Jatkamme Hever Castleen, jota ympäröi kaunis italialainen puutarha. Linna oli Henrik VIII:n toisen vaimon Anne Boleynin lapsuudenkoti. Linnan puutarhassa on upea kokoelma italialaisia patsaita. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

15.6. Aamiainen. Päivän ensimmäinen kohteemme on idyllinen Chilhamin kylä, jossa on kuvattu useita tunnettuja televisiosarjoja. Jatkamme Canterburyn kaupunkiin, jossa vapaa-aikaa. Iltapäivän vietämme Goodnestonen puutahassa, joka esiintyy Jane Austenin teoksessa Ylpeys ja ennakkoluulo. Kirjailija vietti paljon aikaa veljensä ja tämän vaimon luona Goodnestonessa. Puutarhassa on 1700-luvun tyylinen kävelypolku Jane Austenin muistoksi. Paluu hotelliin ja illallinen.

Pashley Manorin puutarha

16.6. Retki Sissinghurstin puutarhaan. Kirjailija Vita Sackville-West loi miehensä kanssa yhden englannin kuuluisimmista puutarhoista, joka sijaitsee 1500-luvulta peräisin olevan kartanon mailla. Alueella on useita romanttisia pieniä puutarhoja, joista tunnetuin on valkoinen. Jatkamme Pashley Manorin uskomattoman mielikuvitukselliseen puutarhaan, jossa on muun muassa toinen toistaan erikoisempia patsaita. Vierailemme vielä Scotney Castle -alueella, jonka vanha linna ja romanttinen puutarha lumoavat. Margaret Thatcher asui pääministerikaudellaan viikonloppuisin alueella. Paluu hotelliin, illallinen.

17.6. Lähdemme tutustumaan Charles Darwinin kotiin. Darwinin inspiraation lähde oli hänen valtava puutarhansa. Vierailun jälkeen nautimme pubilounaan ja jatkamme kentälle, josta lento klo 18.05 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

Hinta: 1 395 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 175 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: Finnairin lennot, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, bussikuljetukset ja sisäänpääsymaksut.

Oppaana Marjo Sandersson. Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut: Saga Matkat 020 155 6650 ma–pe klo 9–17 tai myynti@sagamatkat.fi

Julkaistu: 29.1.2018
Kommentoi »