Eeva

Lukijamatka huhtikuussa: Kokkaus- ja kielikurssi Italiassa



Lukijamatka huhtikuussa: Kokkaus- ja kielikurssi Italiassa

Kestosuosikiksi noussut matka Ella Kannisen ja Paolo Pellein johdolla!
Teksti Eeva toimitus

Tutustu Toscanan ja Marchen kauniisiin maisemiin, ruokakulttuuriin, erinomaisiin viineihin sekä oliivintuotantoon. Ella Kanninen ja Paolo Pellei ystävineen toivottavat sinut tervetulleeksi oppimaan italiaa ja uusia ruuanvalmistustapoja. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmille opiskelijoille.

Matkan ajankohta: 14.–20.4.2018

Ohjelma:

14.4. Lento klo 7.50 Roomaan, josta bussilla kohti Toscanaa. Pysähdymme matkalla, jolloin mahdollisuus ruokailla. Majoittuminen Ellan kotikylän lähellä sijaitsevaan Tenuta di Sticciano -maatilahotelliin. Aperitiivi ja kevyt oppitunti ennen illallista.

15.4. Aamiainen ja kielikurssi. Retki San Gimignanon keskiaikaiseen tornikaupunkiin. Vierailemme 1700-luvulta peräisin olevassa Palazzo Campatelli -kotimuseossa, jossa näemme, miten rikkaat asuivat kaupungin mahtiaikana. Vierailun jälkeen vapaa-aikaa. Jatkamme läheiselle tilalle, jossa tuotetaan Vernaccia-viinejä ja kasvatetaan chianina-karjarotua. Maistelemme tilan antimia ja nautimme illallisen.

16.4. Aamiainen. Kielikurssin jälkeen lähdemme San Cascianon torille harjoittelemaan italian kieltä. Torilla myydään muun muassa vaatteita, juustoja, hedelmiä ja kodintarvikkeita. Vapaa-aikaa vanhassakaupungissa. Iltapäivällä nautimme aperitiivin pienellä tilalla, jossa tuotetaan viinejä ikivanhoista rypälelajeista. Kokkaamme yhdessä toscanalaisen illallisen.

17.4. Aamiainen. Bussikuljetus Toscanasta Ascoli Picenon kaupunkiin Marchen maakuntaan. Pysähtyminen matkalla, jolloin mahdollisuus ruokailla. Majoittuminen Palazzo Guiderocchi -hotelliin. Kevyt aperitiivi ja illallinen Il Desco -ravintolassa.

18.4. Aamiainen ja kielikurssi. Vierailu pienellä luomuviinitilalla. Opimme valmistamaan paikallista erikoisuutta, Ascolin oliiveja, joita nautimme runsaan lounaan kera. Testaamme myös tilan viinivalikoimaa. Paluu Ascoliin ja vapaa-aikaa.

19.4. Aamiainen ja kielikurssi. Matkalla keskiaikaiseen Offi dan kaupunkiin pysähdymme oliivipuristamossa, jossa tutustumme öljyn valmistusprosessiin ja maistelemme erilaisia neitsytoliiviöljyjä. Buffetlounas italialaiseen tyyliin enoteekissä. Tutustumista Offidaan ja paluu Ascoliin.

20.4. Aamiainen. Lähdemme San Benedetto del Trontoon. Vapaa-aikaa ostoksille ja kaupunkiin tutustumiseen. Nautimme monipuolisen kalalounaan. Jatkamme Roomaan, josta lento klo 19.45 laskeutuu Helsinkiin klo 0.05 (21.4.).

Hinta: 1 770 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 190 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: lennot, verot, matkustajamaksut, majoitus, italian kielen oppitunnit ja opetusmateriaali, kokkikurssit, ohjelmassa mainitut ruokailut ja käynnit vierailukohteissa.

Matka edellyttää hyvää liikuntakykyä, kävelemme esimerkiksi vanhoilla mukulakivikaduilla.

Varaukset ja tiedustelut: La Strada Travels 050 535 7671 tai info@lastradatravels.fi

Julkaistu: 27.11.2017