Lucinda Rileyn odotettu uutuus ja muut kevään huippukirjat – poimi parhaat lahjaideat
Mainos: Bazar Kustannus
Lucinda Rileyn odotettu uutuus ja muut kevään huippukirjat – poimi parhaat lahjaideat
Bazar Kustannuksen uutuusvalikoimasta löydät Lucinda Rileyn Kuun sisaren lisäksi paljon muitakin kiinnostavia kirjoja itselle tai vaikka äitienpäivälahjaksi. Suoraan kotiovelle tilattu kirja piristää jokaisen lukutoukan päivää.
27.4.2020

Kevät näyttää kirjojen ystävien kannalta valoisalta, sillä Bazar Kustannukselta on ilmestynyt liuta kiinnostavia uutuuksia. Tomas Gadsin Luopiot jatkaa rikoskomisario Halmeen erikoisryhmän toimintaan keskittyvää psykologista dekkarisarjaa, jonka ensimmäinen osa Pirulainen ilmestyi viime keväänä. Uusperheen elämään ja ihmissuhteisiin sukelletaan puolestaan Hanna Vellingin romaanissa Kutsumaton, joka kertoo perheen hajoamisesta ja uuden syntymisestä sekä lasten että aikuisten näkökulmasta.

Uusi tuttavuus on brittikirjailija Ruth Hogan feel good -romaanillaan Kadonneiden tavaroiden vartija (suom. Susanna Tuomi-Giddings). Dekkareiden ystävät hurmanneen Louise Pennyn Three Pines -sarjan kolmas osa Kuukausista julmin (suom. Susanna Paarma) on nimensä veroinen, eikä jätä lukijaansa kylmäksi.

Yhdestä kevään odotetuimmista kirjoista vastaa Lucinda Riley. Maaliskuussa ilmestynyt Kuun sisar (suom. Hilkka Pekkanen) on huippusuositun Seitsemän sisarta -sarjan viides osa.

Kevään kirjatärpit – lue lisää ja osta Suomalaisesta Kirjakaupasta

Kuun sisar – rakastetun kirjasarjan odotettu jatko-osa

Seitsemän sisarta on Lucinda Rileyn kiitosta kerännyt romaanisarja, joka perustuu väljästi Seulasten tähtikuvioon liittyvään mytologiaan. Kirjasarja kertoo Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä, ja jokaisessa kirjassa seurataan yhden sisaren tarinaa. Romaanien keskiössä ovat eri aikoina eläneet vahvat, itsenäiset naiset, ja osa sarjan hahmoista perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Kuun sisaressa vuorossa on Tiggy, joka on sisarista kaikkein herkin. Hän on aina luottanut intuitioonsa, eikä hän epäröi tarttua lordi Charlie Kinnairdin tarjoukseen lähteä villieläinten hoitajaksi syrjäiseen kartanoon Skotlannin ylämaille. Tiggyn on vaikea käsitellä adoptioisänsä Papa Saltin kuolemaa, sillä hänestä tuntuu kuin tämä olisi edelleen läsnä. Lumisessa Skotlannissa Tiggy löytää lopulta jäljet omille juurilleen, Andalusian auringon lämpöön.

Seitsemän sisarta -sarjan viides osa vie uskomattomalle matkalle Skotlannin ylängöiltä Espanjan Granadaan ja sieltä aina New Yorkin parrasvaloihin asti

Vinkki!

Jos et itse pääse viemään äitienpäivälahjaa, voit tilata paketin suoraan saajan kotiosoitteeseen. Kirjatervehdys ilahduttaa myös kotona aikaansa viettäviä.

Lukuromaanien kuningatar

Irlannissa vuonna 1967 syntynyt Lucinda Riley on julkaissut lukuisia romaaneja, jotka on käännetty jo 35 kielelle. Kirjoja myyty maailmanlaajuisesti huikeat 20 miljoonaa kappaletta. Seitsemän sisarta -sarjan lisäksi hänen romaaneistaan on suomennettu Keskiyön ruusu ja Enkelipuu.

Lucinda Riley tekee mittavaa taustatyötä jokaista Seitsemän sisarta -kirjaansa varten. Taustatyömatkat ovat vieneet kirjailijan muun muassa Rio de Janeiroon, Barcelonaan ja Osloon. (Kuva: Roni Rekomaa/Lehtikuva)

Apu-lehdessä maaliskuussa 2019 julkaistussa artikkelissa Riley kertoi tekevänsä mittavaa taustatyötä jokaista Seitsemän sisarta -kirjaa varten. Koska kirjoissa seikkailee usein päähenkilöiden lisäksi todellisia, historiallisia henkilöitä, tietojen on oltava hänen mukaansa prikulleen oikein.

Rileyn suursarjan pääosissa ovat naiset. Valinta naisten nostamisesta keskiöön on ollut täysin tietoinen, kirjailija vakuuttaa Avun haastattelussa.

– Mieskirjailijat katsovat maailmaa usein politiikan tai rikosten näkökulmasta, minä halusin kunnioittaa kulttuuria ja taiteita. On kirjoissa tietysti paljon romantiikkaa, surua ja miehiäkin, mutta yritän tehdä kaikista hahmoista mahdollisimman inhimillisiä.

2 kommenttia