Lottovoittajan tarina
Puheenaiheet
Lottovoittajan tarina
Jari Laaksonen vakuuttaa, että raha ei miestä muuta.
10.1.2011
 |
Apu

Jämsänkoskelainen Jari Laaksonen nappasi 1,68 euron panostuksella osuuden viiden hengen lottokimpasta, johon pamahti 3,5 miljoonan euron täysosuma.

Keväällä 2009 loton päävoiton napanneen Jari Laaksosen, 47, nykyinen ”ammatti” on yksityissijoittaja.

Pörssikaupat hän hallitsi jo ennen lottovoittoa, ja on pärjännyt ilman apuja pelkällä omalla päällään.

– Olen runsaassa vuodessa pelkän maalaisjärjen avulla lähes kaksinkertaistanut voittopotin.

Mihin Laaksonen sitten sijoittaa?

– Suomalaisiin loistaviin arvo-osakkeisiin päivän markkinatilanteen mukaan. Menestys on omasta bisnesvainusta kiinni.

Laaksosen taidoista yhtenä esimerkkinä käy hänen ostonsa vuoden 2008 talousromahduksen aikana: Mies hankki Metson osakkeita hintaan 7,70 euroa. Nyt ne maksavat 43 euroa kappale.

– Odotettavissa on hyvä osinkokevät. Silti aikomuksenani on tehdä pörssisalkussa kevätsiivous.

Laaksonen sijoittaa myös arvometalleihin.

– Nyt kultaa parempi sijoituskohde on autoteollisuudelle tärkeä ja niukka metallialkuaine palladium. Sen arvonnousun perustan Kiinaan, jonka väestöstä vain yhdellä prosentilla on auto. Entäs, kun toinenkin prosentti kiinalaisista haluaa omistaa auton? Toinen hyvä kohde on sijoitushopea. Viimeksi hankin Rahapajasta Muumi-hahmoiset hopeamitalit.

– Huonoin mahdollinen sijoitus on auto. Tietysti se pitkien matkojen takia on Jämsässäkin välttämätön. Kun kävin omaani vaihtamassa, sain kaupan päälle kellon.

Vapaillaan Laaksonen matkustaa Viroon.

– Nyt minulla on rakenteilla Pärnuun 45-neliöinen, saunallinen loma-asunto, jonka terassilta on merinäköala. Ehdin ostamaan sen vielä kruunuhinnalla, joka oli lähes 60 000 euroa. Kun jokainen asunto Virossa on oma kiinteistönsä, uskon tämänkin kasvavan hyväksi sijoituskohteeksi.

– Asuntoon halusin tietysti saunan. Piirustusten muuttaminen kustansi kaikkine töineen 3 000 euroa. Valitsin vuolukivisen seinäkiukaan. Löylyhuoneeseen pääsee savulasiovesta, ja valaistus on toteutettu säädettävin spottilampuin.

Ökyilyyn hän ei silti sorru.

– Raha ei pysty minua muuttamaan, koska perusarvoni ovat olleet jo aikoja sitten järjestyksessä. Tietysti rahalla voi ostaa hyviä yksityislääkäreitä ja hoitoja. Mutta jos vakavasti sairastuu, eurot eivät auta. Eikä rahalla voi onneakaan ostaa. Se löytyy ihan muualta.

 

Lottovoittaja Jari Laaksonen

  • Yksityinen sijoittaja, yhden pojan isä, ikä 47.
  • Syntyi ja asuu Jämsänkoskella, joka nyt kuuluu Jämsään.
  • Viiden toisilleen tuntemattoman lottoajan koneella arvottu kimppa paikallisessa marketissa voitti (kierros 13/2009) seitsemän oikein -tuloksella 3,5 miljoonaa euroa. Numerot 1, 4, 11, 20, 25, 28, 30.
  • Harrastaa uintia, myös avannossa.
  • Tukee lastenklinikan kummeja.
  • Kummastelee, miksi maalaisjärki on Suomessa katoava luonnonvara.
Kommentoi »