Apu

Lotan ja papan koronalaulut ovat tuoneet iloa ja vuoden päivät – Jo 282 kansanlaulua, virttä ja vanhaa iskelmää – "Olemme hyvä tiimi"

Lotan ja papan koronalaulut ovat tuoneet iloa ja vuoden päivät – Jo 282 kansanlaulua, virttä ja vanhaa iskelmää – "Olemme hyvä tiimi"
– On ollut suuri ilo tehdä jotain näin kivaa ja tuottaa samalla näin paljon iloa ihmisille ankeaan aikaan. Monta unelmaani on toteutunut, Lotta-Sofia Saahko kertoo.
Julkaistu: 21.5.2021

Lotan ja papan seuraajamäärät sosiaalisessa mediassa ovat huimaa katsottavaa. Facebookissa seuraajia on 103 000, Instagramissa 16 400.

Vuoden aikana duo on tehnyt Youtubeen yli 280 koronalaulua. Lisäksi he ovat tehneet ikäihmisille suunnattuja yhteistyökampanjoita muun muassa Suomen Punaisen Ristin, Traficomin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa.

– Olemme hyvä tiimi, sanoo Lotta-Sofia Saahko.

Pappa Jorma Saahko on samaa mieltä. Hän kertoo hankkineensa älypuhelimen, jotta voi seurata sosiaalisen median seuraajien kommentteja.

"Joulun aikaan järjestimme Facebook-tapahtuman, johon kutsuimme ihmisiä yhdessä syömään. Lauloimme ja söimme yhdessä sekä luimme Raamattua. Yksinäiset ihmiset söivät yhdessä meidän kanssamme."
Lotta-Sofia Saahko

Laulut herättävät kuulijoissa hyviä muistoja

Lotta-Sofia ja Jorma Saahko kertovat, että palautetta tulee paljon. Koronalaulut ovat herättäneet ihmisissä positiivisia muistoja.

– Joulun aikaan järjestimme Facebook-tapahtuman, johon kutsuimme ihmisiä yhdessä syömään. Lauloimme ja söimme yhdessä sekä luimme Raamattua. Yksinäiset ihmiset söivät yhdessä meidän kanssamme. Meillä kävi koronajoulussa myös joulupukki, pappa yllätti tässä. Osallistujia oli yli 5 000 ja videota on katsottu jälki­käteen yli 200 000 kertaa.

Duo kertoo, että koronavuosi on muuttanut heitä. Jorma kertoo olleensa hyvin hiljainen ennen Youtube-videoiden tekemistä.

Lotta-Sofia kertoo, että hän on ollut aiemmin kova suorittaja. Korona-aikana hän kertoo oppineensa paljon itsestään. Hän sanoo, että ahkeruus johtuu karjalaisista sukujuurista.

– On ollut suuri ilo tehdä jotain näin kivaa ja tuottaa samalla näin paljon iloa ihmisille ankeaan aikaan. Monta unelmaani on toteutunut, kuten kirjan kirjoittaminen.

Kommentoi »