Mondo

Uusi Lomalle lentämättä -erikoislehti kokoaa yksiin kansiin Mondon asiantuntevat vinkit lähilomiin ympäristötietoiselle matkailijalle

MAINOS
Maata pitkin matkailu on kovassa nosteessa. Mutta mistä löytyvät kiinnostavimmat lähikohteet ja kauneimmat junareitit? Kokosimme uuteen Lomalle lentämättä -erikoislehteen matkailulehti Mondon parhaat ideat helpoille ja ekologisille lomille.

Mondon Lomalle lentämättä -erikoislehti tarjoaa elämyksiä junaseikkailuista luontoretkeilyyn. Lisäksi kartoitimme naapurimaiden suosikkikaupunkien kiinnostavia uutuuksia ja etsimme kotimaan parhaat majapaikat ja ravintolalöydöt.

Tervetuloa lähilomailun ja maata pitkin matkailun inspiroivaan maailmaan.

Hae omasi nyt lehtipisteestä!

Junalla Eurooppaan

Alati suositumpi junamatkailu vetää väkeä Eurooppaan. Valitsimme viisi kokeilemisen arvoista reittiä Ranskan Rivieralta Balkanin vuorille ja Portugalin viinialueille.

Miten olisi yöjuna Caledonian Sleeper, joka kulkee Lontoosta Skotlantiin vehreiden maalaismaisemien halki?

Yöjuna Caledonian kulkee Lontoosta Skotlantiin.

Euroopan kauniista junamatkoista ehkä kaikkein kaunein kolkuttelee Alppien maisemissa. Glacier Express -juna vie Sveitsin Zermattista St. Moritziin.

Yön jälkeen voit jatkaa St. Moritzista Unescon maailmanperintökohteeksi valittua Berninan rautatietätä Italian Tiranoon. Matkalle mahtuu 196 siltaa, 55 tunnelia ja nousu 2 253 metrin korkeudessa sijaitsevaan Berninan solaan.

Euroopan komein junareitti kulkee Sveitsin Alppien sylissä.

Kappale kauneinta Suomea

Repoveden kansallispuisto löytyy Mikkelin ja Kouvolan puolivälistä. Jylhät kalliot, suot ja metsät kutsuvat patikoimaan.

Upeat puitteet löytyvät joka lähtöön, koko perheen eväsretkestä useamman päivän vaellukseen tai vaikka polkujuoksuun.

Kiireisempi polkaisee polulle parkkipaikalta ja päättää reippailun ylittämällä vesistön käsikäyttöisellä lossilla.

Repoveden kansallispuistosta löytyy jylhien kalliomaisemien lisäksi koskematonta metsää lahopuineen ja harvinaisine lintulajeineen.

Erämaa pääkaupungin kupeessa

Tiesitkö, että Suomen toiseksi suosituimpaan kansallispuistoon pääsee Helsingistä paikallisliikenteen busseilla?

Nuuksion kansallispuisto levittäytyy Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueelle. Vehreä luontoaarre sopii niin seikkailijalle kuin esteettömyyttä arvostavalle retkeilijällekin.

Lomalle lentämättä -lehti kutsuu lukijat patikoimaan Nuuksion kaikkein salatuimpiin osiin.

Nuuksion kansallispuisto on erämaa aivan pääkaupungin kupeessa.

Kaupunkien valot

Mitä uutta ja kiinnostavaa lähialueiden suosikkikaupungeista löytyy? Poimi vinkit Tallinnaan, Tukholmaan Pietariin ja Vilnaan.

Liettuan pääkaupunki Vilna on kaunis lähilomakohde, josta löytyy monia puolia. Vilnassa on Euroopan suurin barokkityylinen keskusta ja vastapainoksi ripaus boheemia rentoutta.

Vilna on kaunis ja monipuolinen lähilomakohde, josta löytyy myös boheemia rentoutta. Kapeilla kujilla kiertelyn jälkeen Vilnan Katedraaliaukio tuntuu jättimäiseltä.

Tukholma tarjoaa aina jotakin kiinnostavaa, trendialue Midsommarkranssenilta uudistuneeseen Ruotsin kansallismuseoon.

Svenska Armaturer Tukholmassa on vintagevalaisimien metsästäjän unelma. Erik Heggestad etsii ja myy ruotsalaisia ja italialaisia valaisimia 1920–70-luvuilta.

Tallinnasta syväluotaamme kaksi nousussa olevaa kaupunginosaa. Nõmme henkii historiaa ja Noblessner on kasvanut entisestä sukellusvenetelakasta urbaaniksi kulttuurikohteeksi, joka on kuulu ravintolatarjonnastaan.

HALL-klubin terassi on rento ajanviettopaikka Tallinnan Noblessnerin kaupunginosassa.
Põhjalan ravintolassa keskeisessä osassa ovat oman panimon oluet.

Paketoimme yhteen myös kotimaan parhaat urbaanit kohteet, ravintolat, kahvilat, baarit ja majoitusvinkit Ahvenanmaalta Ouluun.

Tampereen Rautatienkadusta on kehkeytynyt tyylitietoisten herkkusuiden ravintolakatu. Pohjoismaisella tyylillä sisustettu Kajo tarjoaa suomalaisia makuja välimerellisellä twistillä.

Itämeren alueella kaikki on lähellä Tukholmasta Pietariin ja tietenkin Suomenlahden yli Baltiaan.

Seikkailu kutsuu

Huskysafari Inarissa vie lumisen Lapin sydämeen sellaisella vauhdilla, että hitaammalle tulee hiki. Rekiretki koiravaljakon kyydissä on elämys. Lounas nautitaan kodan suojissa ja päälle perinteiset nokipannukahvit.

Viron saaret tarjoavat ihania kohteita kesäiselle aktiivilomalle. Ratsastuksen ystävää kutsuu Muhun vehreä saari, jossa majoitutaan kesäleirioloissa, syödään kotiruokaa ja maastoratsastetaan merenrannoilla ja metsässä.

Toimi heti. Mondon Lomalle lentämättä -lehti on myynnissä 4.2.2020 alkaen rajoitetun ajan.

Hae omasi lehtipisteestä!

Julkaistu: 4.2.2020
Kommentoi »