Tuulilasi

Loeb ajaa uutta sarjaa – heti voittokantaan


Citroën aloitti vakioautojen WTCC-maailmanmestaruussarjan vahvasti.
Kuvat Citroën

Sarjan ensimmäisessä viikonvaihteessa Citroën Racing teki historiaa luotettavuutta ja ketteryyttä vaativalla Marokon katuradalla.

Aika-ajojen kolme nopeinta kirjausta merkittiin Citroën-kuljettajien nimiin.  Nopein mies radalla oli José-Maria ”Pechito” Lopez rata-ennätyksen turvin.

Hallitseva WTCC-mestari Yvan Muller jäi tiimikaveristaan vain 18 sekunnin tuhannesosaa ja rallin maailmanmestari Sébastien Loeb oli kolmas ennen Chevroletin ja Hondan tehdaskuljettajia.

Kaksi voittoa, viisi palkintosijaa

Sunnuntaina ajetuissa kahdessa osakilpailussa voittoihin ajoivat ”Pechito” Lopez ja Sébastien Loeb. Ensimmäisessä startissa kolmanneksi ajoi Yvan Muller.

Toiseen osakilpailuun kilpailijat lähtivät aika-ajojen tulosten mukaan käännetyssä lähtöjärjestyksessä kymmenen nopeimman kuljettajan osalta.

Hallitsevan maailmanmestari Mullerin pistemetsästys pysähtyi kanssakilpailijoiden aiheuttamaan kolarisumaan, jota katuradalla on vaikea väistää. Värikkään startin voittoon ajoi rallimestari Sébastien Loeb tallikaveri Lópezin napatessa toiseksi korkeimmat pisteet.

World Touring Car Championship-sarjan ensimmäisen kilpailuviikonvaihteen Citroën-kuljettajat ovat sarjan kaksoisjohdossa. Kilpailijoiden siirtyessä ensi viikonvaihteeksi pistemetsästykseen Paul Ricardin radalle Ranskaan on José-Maria Lopez pistekärjessä (48 pistettä). Hän on pisteen edellä Sébastien Loebia (47 p.). Sarjan kolmantena on Chevrolet-kuljettaja Tom Chilton (27 p.). Citroënin epäonninen Yvan Muller on kokonaispisteissä viidentenä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 14.4.2014