Tuulilasi

Live-seuranta: PSA ostaa Opelin - "Opel on nyt parempi ja vahvempi"


PSA Group ostaa Opelin General Motorsilta. Kaupanarvo on 2,2 miljardia euroa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Tuulilasi seuraa tällä sivulla livenä kauppaan liittyvää tiedotustilaisuutta. Muista päivittää sivu välillä.

Klo 10:40: Toimittajat alkavat esittää kysymyksiä autovalmistajien edustajille. Samalla lopetamme tilaisuuden seuraamisen. 

Klo 10:36: Neumannin mukaan kolme selkeää asiaa toimivat kaupan perustana: tutkimus, autojentuotanto ja suunnittelutiimit. "Opel pysyy saksalaisena brändinä ja Vauxhall brittiläisenä – Opel on nyt parempi ja vahvempi."

Klo 10:34: Opel on ollut osa General Motorsia 88 vuotta. Omistajanvaihdos on Opelin pääjohtajan Karl Thomas Neumannin mukaan eräällä tapaa surullinen, mutta saksalaismerkki elää samalla suurta muutosten aikaa. Neljä vuotta sitten alkanut uusien mallien yhteinen kehitystyö näkyy nyt tulevissa Crossland- ja Grandland X -maastureissa.

Klo 10:33: GM:n edustajan mukaan Opelit perustuvat vuosien saatossa PSA:n alustateknologioihin, mutta lähivuosien ajan PSA:lla on oikeus käyttää GM:n teknologiaa.

Klo 10:31: PSA:n ja Opelin välinen yhteistyö toimii pohjana yrityskaupalle. Mm. Opelin tulevat Crossland- ja Grandland X -mallit ovat merkkien yhteistyötä.

Klo 10:28: PSA uskoo, että Opelista saadaan taloudellisesti kannattava vuoteen 2020 mennessä. Ranskalaispankki BNP Paribas rahoittaa Opelin ja Vauxhallin kehitystä.

Klo 10:26: GM ja PSA jatkavat yhteistyötä sähköautojen kehityksessä, ja myös mm. polttokennoteknologiakehityksessä.

Klo 10:25: Barra kertoo, että Opelin tulos olisi ollut vuonna 2016 plussalla ilman Brexitiä.

Klo 10:23: GM:n toimitusjohtajan, suomalaissukuisen, Mary Barran mukaan Opelin myynti on osa jenkkijätin strategiaa. Barra vakuuttaa, että Opel ja Vauxhall saavat hyvän uuden kodin. "Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä ja uskon tämän olevan oikea valinta asiakkaidemme, työntekijöidemme ja omistajiemmekannalta."

Klo 10:20: PSA:n pääjohtaja Carlos Tavarez vakuuttaa avauspuheenvuorossaan, että luotto Opeliin on kova. "Tämä kauppa on PSA:lle iso asia."

Klo 10:14: Hieman taustaa odottellessa: PSA-ryhmästä tulee saksalaismerkin oston myötä Euroopan toiseksi suurin autonvalmistaja. Suurin on Volkswagen.

Klo 10:12: Autojättien tiedotustilaisuus alkaa klo 10:15.

Julkaistu: 6.3.2017