Apu

Listasimme maakuntien parhaat teatteritärpit Espoosta Rovaniemelle

Listasimme maakuntien parhaat teatteritärpit Espoosta Rovaniemelle
Teatterinystävää hemmotellaan Suomen eri puolin. Listasimme maakuntien teatteritärpit.
Julkaistu: 8.9.2018

Muutos vie järjen

1. Espoon kaupunginteatterin Esitystalous 3 – RADIO sijoittuu paikallisradion toimitukseen ja on humoristinen kuvaus nykymenosta. Menoa vauhdittavat muun muassa Martti Suosalo ja Vera Kiiskinen.

Lähiössä järisee

2. Turun kaupunginteatterin Varissuon tarinan ovat kirjoittaneet Satu Rasila ja Paleface. Lähiön asukkaiden juuret kasvavat syvälle betoniviidakkoon, ja toiveet kurottavat taivaisiin.

Nuoruudesta vanhuuteen

3. Porin teatterin Rakkauslaulu on herkkä ja arkisen runollinen tarina vuosia naimisissa olleen pariskunnan nuoruudesta – ja vanhenevan miehen ja naisen yrityksestä kohdata lähestyvä tuntematon.

Erilaiset veljet

4. Neljä Oscar-palkintoa voittanut Sademies-elokuva nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa näyttämösovituksena. Tampereen Teatterissa toisensa löytävinä veljeksinä Risto Korhonen ja Lari Halme.

Aivosolut käyttöön

5. Hämeenlinnan teatterin Kahvi mustana on Agatha Christien salapoliisitarina, jossa rakastettu romaanihenkilö Hercule Poirot ratkoo rikoksia. Nimiroolissa Hannu Huuska, uskollisena apulaisena Hastingsina Ilkka Heiskanen.

Hetken vielä huoleton

6. Lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon Sunnuntai-näytelmässä nautitaan vielä ajasta, joka tuntuu päättymättömältä.

Silti seuraava jääkausi odottelee kulman takana. Esitys on yhteistuotanto tamperelaisen Teatteri Telakan kanssa.

Junnu elää lauluissaan

7. Juha Watt Vainion elämäntarina kerrotaan sanoin ja sävelin Kotkan kaupunginteatterin näytelmässä Junnu – sydämeni tänne jää.

50-luvun tunnelmointia

8. Repe Helismaan jo 1950-luvulla kirjoittamassa kansannäytelmässä Suutarintyttären pihalla kuullaan Lappeenrannan kaupunginteatterissa tuttua musiikkia. Toivo Kärki sävelsi näytelmään peräti 30 laulua.

Leikkiä kuoleman kanssa

9. Haukivuoren Houdini on haukivuorelaisen illusionistin, kahlekuninkaan, hypnotisoijan ja akrobaatin Aimo Leikaksen elämäntarina. Mikkelissä sen kimppuun käy ohjaaja Kari Paukkunen ja luvassa on hengenvaarallisia numeroita.

Rokkia ja kaihoa

10. Varkaudessa nähtävä musiikkinäytelmä Kaksi kitaraa on Topi Sorsakosken tarina, ainutlaatuinen matka isäukon tangopumpusta kansansuosion huipulle. Sattumien summa ja turnajaiset turkulaisella nakkikioskilla sinetöivät Sorsakosken nousun Agents-yhtyeen keulakuvaksi 1980-luvulla.

Enää ei vaieta

11. Voimakas ja eeppinen Sofi Oksasen esikoisromaani Stalinin lehmät kuvaa kolmen naisen elämää eri sukupolvissa, isoäidin, äidin ja tyttären näkökulmista. Romaanin tarina nähdään ensimmäistä kertaa näyttämöllä Joensuun kaupunginteatterissa.

Kolmas nainen

12. Seinäjoen kaupunginteatterin Tästä asti aikaa -näytelmän tarina kulkee Pauli Hanhiniemen biisien tahdissa ja kertoo unelmiaan tavoittelevien kolmekymppisten Turon ja Emman ja näiden lähipiirin tarinan.

Paluu Myrskyluodolle

13. Nuori nainen avioituu kalastajan kanssa, ja pariskunta muuttaa asumaan kaukaiselle luodolle. Meri, sen kauneus ja arvaamattomuus, on läsnä kaikkialla naisen elämässä. Myrskyluodon Maijan tarina nähdään nyt Vaasan kaupunginteatterissa.

Ujo ja räväkkä

14. Carola oli suomalaisen populaarimusiikin kansainvälisimpiä artisteja, joka esiintyi monella kielellä ja monessa maassa ja kuoli aivan liian nuorena. Hänen tarinansa herää nyt henkiin Kokkolan kaupunginteatterin Carola – Sydämeen jäi soimaan -musiikkinäytelmässä.

Intohimodraama

15. Arthur Millerin Näköala sillalta -näytelmän sanoma ei vanhene –ei intohimo eivätkä pienen ihmisen toiveet. Oulun kaupunginteatteriin sen ohjaa Pasi Lampela, päärooleissa teatterin johtaja Kari-Pekka Toivonen, Merja Larivaara ja Aksa Korttila.

Hirmuinen komedia

16. Kajaanin kaupunginteatterissa luotetaan klassikkoon, jonka Sirkku Peltola on dramatisoinut. Kyseessä on Nikolai Gogolin Reviisori, jossa koko kaupunki joutuu huijarin pauloihin. Nyt näytelmän nimi on Tarkastaja tulee!

Myytin murtajat

17. Tanssiteatteri Rimpparemmin Looking for REIDAR on tanssiteatteria, draamaa ja esineteatteria yhdistelevä esitys, joka käsittelee kuvataiteilija Reidar Särestöniemen elämää, työtä, identiteettiä ja imagoa. Esitykset Rovaniemen Lappia-talossa.

Kommentoi »