Apu

Listasimme maakuntien parhaat musiikkitärpit


Syksyn kulttuuritarjonta on varsin kattava. Tässä muutama vinkki.

Se yksi ainoa

Helsinki: Sannin syksyn ainoa keikka onkin sitä näyttävämpi: monilahjakas artisti esiintyy Helsingin Hartwall-areenalla 5. lokakuuta Nimeni on Sanni -spektaakkelissa.

Adventtihaarukointia

Turku: A cappella -yhtye Fork esiintyy Turun Linnateatterin Dominosalissa kolmena iltana, sunnuntaista tiistaihin 19.–21. marraskuuta. Konserttien teema on ajankohtaan omituisen sopivasti So... This Is Christmas?

On aika soittaa sinfonia

Pori: Egotripin 25-vuotisjuhlakiertue saapuu Poriin torstaina 29. marraskuuta. Bändi on kiertänyt tänä vuonna Suomea niin normaalikeikoilla kuin akustista settiä esittäen. Porissa ollaan tavallista juhlavammalla tuulella, sillä Egotrippi esiintyy Pori Sinfoniettan kanssa Promenadikeskuksessa.

Miehen ikään

Tampere: Samuli Edelmann aloittaa 50-vuotisjuhlakonserttikiertueensa Tampeerelta keskiviikkona 24. lokakuuta. Suomalaisessa viihteessä monilla paikoilla pelanneen näyttelijä-laulajan esiintymispaikkana on Tampere-talon Iso sali.

Juurihoitoa

Hämeenlinna: Matti Eskon Karavaani kulkee -kiertue saapuu Hämeenlinnaan sunnuntaina 4. marraskuuta. Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä artisti esittää enimmäkseen kahden tuoreimman albuminsa roots-henkistä musiikkia.

Myrsky ja mylväys

Lahti: Apulanta, tuo Heinolan särösointinen lahja maailmalle, esiintyy Lahden Sibeliustalon Finlandia-klubilla perjantaina ja lauantaina 5.–6. lokakuuta. Ei ikärajaa, rajattu anniskelualue.

Joulu on taas

Kouvola: Kymi Sinfonietan Joulukonsertissa kapellimestarina toimii Markku Johansson ja solistina esiintyy Johanna Rusanen. Kouvolan keskuskirkko torstaina 20. joulukuuta.

Betonimyllärit

Lappeenranta: Eteläkarjalaiset nisset ja nasset saattavat olla murentumisvaarassa äänenpaineen vuoksi, kun Raskasta joulua -kiertue saapuu Lappeenrannan jäähalliin lauantaina 17. marrakuuta. Kuten nimestä arvata saattaa, luvassa on joululauluja, jotka on sovitettu jynkymmäksi kuin Petteri Punakuonon reki.

Uusi Aalto

Kuopio: Vuoden 2018 euroviisuedustajamme Saara Aallon konserttisalikiertue ennättää Kuopion Musiikkikeskukseen keskiviikkona 24. lokakuuta. Luvassa on vanhaa ja uutta materiaalia sekä ”jotain sellaista, mitä yleisö Suomessa ei ole ennen kokenut”, on artisti luvannut. Ennen Suomen-kiertuetta Aalto esiintyy Englannissa Manchesterissa ja Lontoossa.

Sopraano ja baritoni

Joensuu: Niin viihteen kuin klassisen musiikin puolella ansioituneet artistit Tarja Turunen ja Waltteri Torikka konsertoivat ensi kertaa yhdessä Joensuu-areenalla lauantaina 22. syyskuuta.

Aaron mekin ansaitsemme

Seinäjoki: Seinäjoen ja Vaasan sinfoniaorkesterien kapellimestariksi saapuva Leif Segerstam on säveltänyt sinfonian Ihmisihme presidenttiparimme Aaro-pojan syntymän kunniaksi. Kantaesityksen solistina on sellisti Pia Segerstam. Seinäjoki-sali keskiviikkona 31. lokakuuta.

Puolen vuosisadan laulut

Kangasniemi: Pasi Kaunisto on viihtynyt erilaisilla estradeilla jo puoli vuosisataa. Niin kevyen kuin hengellisen musiikin tulkitsijana tunnettu artisti esiintyy Kangasniemi-salissa sunnuntaina 30. syyskuuta.

Moottoritie lienee taas kuumahko

Vaasa: 40-vuotiskiertueellaan oleva Pelle Miljoona Oy esiintyy Vaasan Rewell Centerissä perjantaina 16. marraskuuta. Yhtye esiintyy klassisessa alkuperäiskokoonpanossaan Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Ari Taskinen, Andy McCoy ja Sami Yaffa. Lämppärinä Wentus Blues Band.

Tupladiili

Kokkola: Muutaman vuoden levytystaukonsa juuri päättänyt Anna Puu ja maaliskuussa debyyttialbuminsa Lohtulauseita julkaissut Vesta esiintyvät Kokkolan Kampushallilla lauantaina 13. lokakuuta.

Pelekääkkö nää pikkujouluja?

Oulu: Radio Suomipopin Pikkujoulu Piknik 2018 marssittaa lauantaina 24. marraskuuta Ouluhallin lavalle liudan kotimaisia kiintotähtiä. Esiintymässä Juha Tapio, Kaija Koo, Popeda sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Tapanin kanssa

Kajaani: Tapani Kansa lupaa konserttinsa olevan Tuhansien tunteiden ilta. Veteraanin kiertue saapuu Kajaanin Kaukametsän saliin lauantaina 15. syyskuuta. Maestro aikoo esittää lukuisten hittiensä lisäksi ”sydämellä ja tunteella valitsemiaan lauluja”.

Viimeiset D-vitamiinit

Rovaniemi: Rovaniemen Lappi-areenalla vietetään lauantaina 1. joulukuuta Viimeistä iltaa Dannyn kanssa. Artisti on ilmoittanut, että tämä on hänen viimeinen megakiertueensa. Musiikin lisäksi luvassa on tarinoita vuosikymmenten takaa. Illan isäntänä Markku Veijalainen.

Julkaistu: 10.9.2018