Tuulilasi

Lisää uusia todisteita - Carlos Ghosn pysynee vangittuna ainakin vuoden loppuun asti

Lisää uusia todisteita - Carlos Ghosn pysynee vangittuna ainakin vuoden loppuun asti
Reutersin mukaan Renaultin ja Nissanin entinen pääjohtaja Carlos Ghosn on kaivautumassa yhä syvemmälle taloudellisten väärinkäytösten kuoppaan.
Julkaistu: 4.12.2018

Uusien syytöksien ja todisteiden valossa Ghosn tullaan todennäköisesti pidättämään uudelleen. Uutistoimiston tietojen mukaan hänen pidätyksensä saattaa jatkua ainakin vuoden loppuun asti, kun syyttäjät arvioivat uusia todisteita.

Uusien syytteiden mukaan Ghosnin palkkiot vuosina 2016 ja 2017 olivat paljon isommat, mitä yhtiön osakkeenomistajat olivat määrittäneet ylärajaksi. Lisäksi aiemmin tutkinnan kohteena olivat vain vuodet 2010-2014, nyt väärinkäytöksiä tutkitaan myös lähivuosien ajalta. Kyse on yhteensä jopa 80 miljoonan dollarin tulojen pimittämisestä.

Periaatteessa 19. marraskuuta pidätetty Ghosn on vapautettava 22 vuorokauden kuluessa, ellei syytteitä nosteta. Japanissa lait ovat kuitenkin hiukan toisenlaiset ja mahdollistavat niin sanotun uudelleenpidätyksen, jos uusia syytteitä ilmenee.

Japanilaislehtien Asahin ja Sankein mukaan Ghosnin uusi pidätys on hyvin todennäköinen, koska taloudellisia väärinkäytöksiä olisi paljastunut paljon pidemmältä ajalta, mitä alun perin tutkittiin.

Ghosn on kuulusteluissa kiistänyt kaikki syytökset. Myös epäillyn rikoskumppanin Greg Kellyn lakimies on kertonut, ettei hänen asiakkaansa ole rikkonut lakia.

Samaan aikaan Nissanilla on alkanut erotetun Ghosnin seuraajan nimitysprosessi. Nimityksen tulevat tekemään kolme johtokunnan ulkopuolista johtajaa. Pääjohtaja Hiroto Saikawan mukaan he tulevat nimittämään uuden puheenjohtajan Nissanin nykyisten johtokunnan jäsenten joukosta.

Kommentoi »