Tuulilasi

Lisää tankkausasemia kaasuautoilijoilleLisää tankkausasemia kaasuautoilijoille

Gasumin luonnonkaasun tankkauspisteverkosto kasvaa.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

Yhtiö avaa kaasuaseman Helsingin Hermanniin ensi keskiviikkona 25.9. Asemalta voi tankata sekä maa- että biokaasua.

Muun muassa puhdistamolietteestä tuotettavan biokaasun myyntiosuus Gasumin liikennekaasuasemilla on yhtiön mukaan jo noin 30 %. Perusteena pumppuhinnaltaan maakaasua jonkin verran kalliimman biokaasun valinnalle on esimerkiksi, että sen tuotannossa voidaan hyödyntää muuten ilmakehään vapautuvaa metaania.

Suomessa on tällä hetkellä vain runsaat tuhat kaasukäyttöistä autoa. Kaasua käyttävien malliversioiden määrä kasvaa kuitenkin koko ajan. Kaasu sopii myös autourheilukäyttöön, kuten Jani Paasonen näyttää oheisessa kuvassa. Paasosen ajama Mitsubishi Lancer Evo IX käyttää polttoaineenaan biokaasua.

Hermannin aseman avauduttua Suomessa on 20 asemaa, jotka myyvät luonnonkaasua liikennekäyttöön. Yhtiö aikoo jatkaa asemaverkoston laajentamista lähivuosina. Liikenne- ja viestintäministeriö on arvioinut, että Suomessa voisi olla vuonna 2020 noin 60 kaasua myyvää liikenneasemaa. Kaasun käytön lisääminen on yksi tapa yltää EU:n asettamiin tavoitteisiin vaihtoehtoisten polttoaineiden liikennekäytölle. 

Julkaistu: 19.9.2013