Tuulilasi

Lisää diesel-epäselvyyksiä - VW taas selityksen velkaaLisää diesel-epäselvyyksiä - VW taas selityksen velkaa

Yhdysvaltaiset viranomaiset ovat Bild am Sonntag -lehden saamien tietojen mukaan löytäneet peräti kolme laitonta ohjelmistoa 3,0 TDI -dieselmoottorista.
Teksti Max Lange

Lehtitietojen mukaan ohjelmisto kytki moottorin päästöjä leikkaavat toiminnot pois 22 minuutin ajon jälkeen. Päästömittaustestit kestävät puolestaan noin 20 minuuttia, joten asia ei tule mittauksia tehdessä ilmi.

Dieselmoottorin on kehittänyt Audi, ja sitä on käytetty mm. Audi Q7:n, Porsche Cayennen ja VW Touaregin keulalla. Bild am Sonntag ei kuitenkaan siteerannut jutussaan lähteitä, eikä yhdysvaltalainen EPA eikä VW ole kommentoinut lehden väitteitä.

Volkswagen on myöntänyt, että se on kiertänyt jo vuosia Yhdysvaltojen päästömittaustestejä. Tämän takia VW ostaa yhdysvaltalaisomistajilta autoja takaisin peräti 15,3 miljardin dollarin arvosta eli noin 13,8 miljardilla eurolla.

Noin 85 000:sta 3-litraisella dieselillä varustetuista autosta ei ole Yhdysvalloissa vielä jaettu tuomioita, vaikka VW on myöntänyt niissäkin olevan huijausohjelmistoja.

Lähde: Automotive News Europe

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 8.8.2016