Tuulilasi

Lisää coupé-kattoisia katumaastureita – tällainen on uusi Mercedes-Benz GLC Coupé


BMW X4 on saanut markkinoille uuden kilpailijan, sillä Mercedes-Benz on esitellyt New Yorkin autonäyttelyssä uuden GLC Coupén.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Auton etuosa sekä ohjaamo ovat lähes identtisiä tavallisen GLC kanssa, mutta peräpäässä auton muotoilu ottaa oman suunnan. Konsepti on sama kuin Mercedesin isommissa GLE:ssä ja GLE Coupéssa.

Uusi GLC Coupé on hieman yllättävästi jopa kahdeksan senttiä tavallista GLC:tä pidempi. Se ei ole kuitenkaan yllättävää, että coupé on perusmallia myös neljä senttiä matalampi, mikä selittyy kaarevalla kattolinjalla.

Vaikka tiloja on selkeästi uhrattu sulavien linjojen alttarille, vetää auton tavaratila edelleen varsin kunnioitettavan lukeman, peräti 491 litraa. Penkit kaadettuna tila kasvaa 1205 litraan. GLC Coupén ilmanvastuskerroin on 0,31.

Mercedes kehuu, että coupemaisista muodoista huolimatta autolla voi edelleen mennä maastoon. Harva tämänkaltaisen auton omistaja tuskin kuitenkaan haluaa lähteä harrastamaan offroadia. Autossa on myös panostettu urheilulliseen ajotuntumaan, mitä avittaa GLC:tä nopeampi ohjaus.

Lopullisessa laajuudessaan GLC Coupé moottorimallisto sisältää neljä diesel ja neljä bensiinivaihtoehtoa. Jälkimmäisiin kuuluu myös plug-in-lataushybridiversio GLC 350 e 4Matic Coupé, jossa järjestelmän yhteisteho on 320 hv, mutta CO2-päästöt vain 59–64 grammaa kilometrillä.

Kaikki Mercedes-Benz GLC Coupé-mallit on varustettu jatkuvalla nelivedolla. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikissa malleissa 4Matic-neliveto on yhdistetty 9G-Tronic -automaattivaihteistoon.

GLC Coupé rantautuu Suomeen syksyllä 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.3.2016