Linnan tuhlat
Puheenaiheet
Linnan tuhlat
Tällä kertaa Siri tahtoo lopettaa Linnan juhlien televisioinnin.
Julkaistu 29.11.2012
Apu

Dialogi. Siri Kolu ja Pekka Seppänen ovat eri mieltä kaikesta.

S.K. Linnan juhlien televisiointi on vanhanaikaista teeveetä, jolla ei ole mitään tekemistä itsenäisyyspäivän kanssa. Tämä hölmöily pitää lopettaa välittömästi.

P.S. Lopettaisitko vain televisioinnin vai myös itsenäisyyspäivän vastaanoton?

S.K. Itsenäisyyttä saa ja pitää juhlia. En vain näe ylikalliiden iltapukujen haukkumista kotisohvalla vapaan Suomen juhlana. Ehkä kameroiden sammuminen saisi juhlabudjettiin jotain järkeä.

P.S. Olet vain kateellinen, kun et itse saanut kutsua. Jos saisit kutsun, hankkisit taatusti upean iltapuvun, oli televisiointia tai ei.

S.K. Kateellisuus on Linnan juhlien käyttövoima. Meidän tulee olla kateellisia niille, jotka kutsutaan, kateellisia niille, joille iltapuku sopii paremmin, kateellisia toisten seuralaisista. Saanko kadehtia sinua? Oletko menossa pyörittämään Jutta Urpilaista parketilla?

P.S. Heh. Eipä ole kutsuttu. Eikä ole väliksikään.

S.K. Et muka halua! Sinä ja Vesa-Matti Loiri kuulutte vähemmistöön. Me kuolevaiset haluaisimme juhlia Linnassa, minä kuitenkin kohtuudella.

P.S. Puhutko nyt boolista?

S.K. En. Juhlien budjetti puoliksi ja kielto tv-kameroille, jolloin kahden tonnin ökypukujen ostolle ei ole painetta. Jokainen säästynyt killinki – sekä presidentin juhlakassasta että kutsuttujen taskunpohjalta – voitaisiin antaa Heikki Hurstille, joka pitää oman vastaanottonsa vähäosaisille.

P.S. Kuunteles nyt hetki. Juhlat ja niiden televisiointi ovat paljon tehokkaampi kannustin eliitille kuin mitkään bonukset tai optiot.

S.K. Miten niin?

P.S. Ihmiset pyrkivät menestykseen ja suuriin saavutuksiin juuri siksi, että pääsisivät Linnan juhliin toisten nähtäväksi. Ja kotona puoliso piiskaa ja painostaa eteenpäin uralla, jotta kutsu kolahtaisi luukusta.

S.K. Nyt ymmärrän: Linnan juhlien televi-

siointi on kilpailukykykysymys. Ilman Linnan juhlia Suomi olisi lamassa! Kivikaudella! Ilman iltapukupakkoa meillä ei ole toivoa!

P.S. Menisi perille kyllä vähemmilläkin huutomerkeillä, kiitos. Mitä itse haluaisit katsoa televisiosta itsenäisyyspäivänä, iänikuista Tuntematon sotilas -filmatisointia?

S.K. Kyllä. Se Linna kelpaa.

P.S. Höh. Sodalla ja itsenäisyyspäivällä ei ole mitään tekemistä keskenään. Itsenäisyyspäivää vietetään päivänä, jona eduskunta hyväksyi hallituksen itsenäisyysjulistuksen. Suomi itsenäistyi julistamalla, ei sotimalla.

Kommentoi »