Apu

Linda Lampenius muistelee ystävyyttään Hugh Hefnerin kanssa: asui Playboy-mogulin luona pehmolelujen ympäröimänä

Linda Lampenius muistelee ystävyyttään Hugh Hefnerin kanssa: asui Playboy-mogulin luona pehmolelujen ympäröimänä
Linda Lampenius oli yli kaksi vuotta osa Hefnerin perhettä.
Julkaistu: 23.3.2018

Vuonna 1997 Linda Lampenius tutustui Yhdysvalloissa Peter Nygårdiin. Nygård järjesti juhlat Lampeniuksen kunniaksi ja esitteli hänelle manageri Michael Reynoldsin.

– Aloimme heti puhua sopimuksesta, ja kaksi viikkoa myöhemmin solmin sopimuksen Chaos Groupin kanssa.

Yhdysvalloissa Linda Lampenius tutustui valokuvaaja Alison Reynoldsiin. Tämä otti hänestä mustavalkoisia pr-kuvia ja ihastui kuvattavansa vahvaan läsnäoloon.

– Hän kertoi tuntevansa Playboy-lehden perustajan ja entisen päätoimittajan Hugh Hefnerin ja toivoi, että tapaisimme. Pelästyin aluksi ehdotusta.

Viulisti ja lehdenkustantaja tapasivat ensimmäisen kerran Playboyn toimistossa Los Angelesissa. Lampeniukselle tarjottiin Celebrity Cover & Editorial & Pictorial -sopimusta. Se solmittiin, ja hänestä otettiin kansikuva sikäläisellä taiteilijanimellä Linda Brava sekä artikkelikuvat Playboyn musiikkiteemaiseen numeroon. Se ilmestyi huhtikuussa vuonna 1998.

Suomessa asiasta nousi mekkala. USA:ssa hänestä kirjoitettiin ylistävästi, ja hänet pyydettiin vieraaksi uutis- ja viihdeohjelmiin.

– En ollut playmate kuten Kata Kärkkäinen. Sain celebrity-kuvauksista satoja tuhansia euroja, ja ne maksettiin Chaos Groupin tilille, mutta toimisto ei maksanut rahoja eteenpäin minulle. Tämä oli vain yksi vedätyksistä, joiden takia haastoin manageritoimistoni oikeuteen vuonna 1998.

"Hefner sanoi nähneensä ympärilläni samanlaisen auran kuin Marilyn Monroella"

Hefner oli Linda Lampeniukselle isähahmo, kiltti, vanha gentleman.

– Kun hän tapasi minut ensimmäisen kerran, hän sanoi nähneensä ympärilläni samanlaisen auran kuin aikoinaan lehden kansikuvatyttönä olleen Marilyn Monroen ympärillä. Kannessa, jossa olin, luki ”Violin Goddess Linda Brava, sex and music issue”, Linda Lampenius kertoo.

Lampenius oli yli kaksi vuotta osa Hefnerin perhettä ja asui melkein viikoittain tämän poikien entisessä huoneessa pehmoleluja ympärillään.

Me Too -kampanjan paljastuksien myötä on kysyttävä, kokiko hän mitään ikävää Playboyn kuvauksissa tai Hefneriltä.

– En minkäänlaista, mutta seksuaalista häirintää olen kokenut klassisen musiikin ympyröissä. Ennen kaikkea kahden viuluopettajan taholta.

Hefner oli Linda Lampeniuksen hyväntekijä, ja toinen hyväntekijä löytyi Suomesta.

Lue lisää Avusta 12/2018!

Kommentoi »