Apu

Lilli ja JormaLilli ja Jorma

Lilli Paasikiveä ja Jorma Hynnistä yhdistää rakkaus oopperaan, mutta helmikuisena perjantaina jokin muukin.
Teksti Liisa Talvitie

Oopperalaulaja, ensi vuonna Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi painaa kaasu pohjassa. Tänä aamuna hän esiintyi Helsingissä hotelli Kämpissä Pyhäniemi 2012 -kulttuuritapahtuman konserttisarjan taiteellisen johtajan roolissa. Luvassa on kuvataiteen ja muotoilun lisäksi fantastista musiikkia, suurimpana vetonaulana arvatenkin Karita Mattilan, Apocalyptican ja Sinfonia Lahden yhteiskonsertti Jaloa metallia. Joka on valitettavasti jo nyt lähestulkoon loppuumyyty.

Lilli Paasikivi avaa itse Pyhäniemen konserttisarjan Jorma Hynnisen kanssa. Sydämeni laulu -konsertti kuullaan Hollolan keskiaikaisessa kivikirkossa.

Tein Jorma Hynnisen haastattelun tämän viikon Apuun. Pekka Hakon kirjoittamassa Sielun maisemia -kirjassa Hynninen kertoo avoimesti ja syvimmät tuntonsa paljastaen valinnoistaan ja elämästä, johon perheenisän maailmanmaine ja menestys veivät koko perheen. Sellaista rehellisyyttä on pakko arvostaa, ja kertoessaan poikansa Markon homoseksuaalisuudesta ja kuolemasta aidsiin, Hynninen antaa tukea meille kaikille, joiden elämä ei ole rikkeetön kiiltokuva. Suru ja menetykset ovat osa elämää, mitä pidemmälle sitä elää.

Jorma Hynnisen avoimuutta vastaan tuntui loukkaavalta iltapäivälehden lööppi, jossa Hynnisten väitettiin eläneen perhehelvetissä. Lilli Paasikivi sanoi koko Suomen Kansallisoopperan järkyttyneen lööpistä.

Riensin Pyhäniemen infosta suoraan Helsingin Lasipalatsiin, jossa Pekka Hakon Jorma Hynnis-kirja julkistettiin. Hako kertoi iltapäivälehden vetäneen virheellisen juttunsa pois nettisivuiltaan samana iltana, jolloin lööppi julisti perhehelvettiä.

Jorma Hynninen sanoi itse, miten vaikeat elämänkokemukset muuttivat hänen nuoruutensa mustavalkoisen ajattelun väreiksi. Säröt ja murtumat kuuluvat elämään, eikä siinä ole mitään skandaalimaista.

 - Halusin kertoa perheemme kokemuksista suoraan ja rehellisesti välttääkseni juorut.

Jorma Hynnisen mukana tilaisuudessa olivat hänen vaimonsa Reetta ja tyttäret Ursula sekä Laura. Heistä näki, miten tiivis perheyhteys Hynnisillä on. En ollut ainoa, jonka silmät kostuivat, kun Jorma Hynninen sanoi julkisesti Reetalleen rakastavansa tätä.

Julkaistu: 10.2.2012