Liiku ja auta tytöt kouluun
Terveys ja hyvinvointi
Liiku ja auta tytöt kouluun
Vähäinen liikkuminen on yksi länsimaiden asukkaiden helmasynneistä. Istumme liikaa töissä ja kotona.
Julkaistu 15.1.2015
Apu

Kehitysmaissa huolet ovat toisaalla: 65 miljoonaa ala- ja yläkouluikäistä tyttöä ei pääse kouluun, vaikka kaikilla maailman lapsilla tulisi sukupuoleen katsomatta olla oikeus koulutukseen. Ilman koulutusta tytöillä on vain vähän keinoja päättää elämästään ja päästä irti köyhyydestä.

Lastenoikeusjärjestö Plan Suomen työhyvinvointikampanja tuo yhteen laiskat liikkujat ja koulua tarvitsevat kehitysmaiden tytöt. Se haastaa yritykset mukaan kampanjaan, jossa ne osallistuvat tyttöjen koulutuksen tukemiseen innostamalla työntekijöitään liikkumaan.

Yhteisen tavoitteen toivotaan tuovan työyhteisöön innostuksen henkeä ja voitelevan ilmapiiriä. Pienikin liikuntasuoritus kilauttaa euroja yrityksen lahjoituskassaan.   

Keskimäärin hyvinvointikampanja kestää 12 viikkoa. Kampanjan liikuntatavoite räätälöidään yrityksen henkilöstön koon mukaan. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni liikkumaan ainakin muutaman kerran viikossa.

Liikuntasuoritukset kirjataan internetissä toimivaan HeiaHeian hyvinvointipalveluun, jossa voi myös seurata ja kannustaa työkavereita.

Työhyvinvointikampanja tuo hyvää oloa liikkujalle ja koko työyhteisölle. Samalla täyttyy toinen tavoite: kehitysmaiden tyttöjen koulunkäynnin tukeminen auttaa paremman elämän alkuun.

Teksti: Riitta Heimonen

Kuva: Michael Dwyer / Alamy / AOP

Kommentoi »