Tuulilasi

Liikennevirasto uusii järjestelmiään – vanha tierekisteri romukoppaan


Liikennevirasto uudistaa tierekisterin nykyaikaiseksi tiestötietojärjestelmäksi, jonka avulla tieto valtion tieverkon kunnosta saadaan helposti käyttöön.
Kuvat Liikennevirasto

Allianssihankinnan toteuttajaksi on valittu Solita Oy:n, Sito Oy:n sekä Ramboll Finland Oy:n muodostama Tietäjäryhmittymä.

Uuden tiestötietojärjestelmän rakentaminen alkaa lokakuussa ja valmista tulisi olla kolmen vuoden päästä. Uusi järjestelmä korvaa muun muassa vanhan tierekisterin. Hankkeessa luodaan myös kaikkia väylämuotoja palveleva suunnitelma- ja toteutumatietovarasto.

”Jatkossa saamme tien päältä kerättävän sekä suunnittelun ja rakentamisen aikana tuotetun tiedon sujuvammin käyttöömme”, kertoo hankepäällikkö Mika Stenmark Liikennevirastosta.

Hankkeen kehittämisbudjetti on viisi miljoonaa euroa. Ensimmäisten toteutusten on tarkoitus valmistua ensi vuonna. Sopimukseen sisältyy myös viiden vuoden ylläpito-optio.

Liikennevirasto sai osallistumishakemukset yhdeksältä ryhmittymältä, joista se valitsi kolme varsinaiseen kilpailutukseen. Näiden kolmen tarjoajan kanssa virasto piti kehitystyöpajat ennen lopullisen tarjouspyynnön lähettämistä. Kilpailutus päättyi elokuussa ja sen voitti Tietäjä-ryhmittymä. Liikennevirasto allekirjoittaa sopimuksen ryhmittymän kanssa lokakuun alussa.

”Allianssihankintamme herätti toimittajakentässä suurta kiinnostusta. Jos ja kun kokemuksemme ovat hyviä, jatkamme varmasti allianssimallin kehittämistä ja käyttöä ICT-hankinnoissamme”, sanoo hankepäällikkö Elsi Sarjo Liikennevirastosta.

(Lähde: Liikennevirasto)

Julkaistu: 29.9.2017