Tuulilasi

Liikenne sujunut kaaoksesta huolimatta ilman isoja ongelmia

Liikenne sujunut kaaoksesta huolimatta ilman isoja ongelmia
Aamun liikenne on sujunut koko maassa hyvin mielenilmauksesta ja paikoin erittäin huonosta ajokelistä huolimatta. Suurilla kaupunkiseuduilla liikennemäärät jäivät tavanomaista perjantaita alhaisemmiksi.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Juha Juntto

”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla teillä oli noin 70 prosenttia normaalista perjantain aamuliikenteestä ja vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin”, kertoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta.

Ajokeli jatkuu tänään Etelä- ja Keski-Suomessa huonona ja paikoin jopa erittäin huonona uuden lumisaderintaman vuoksi. Koska aamun liikennemäärät jäivät normaalia pienemmiksi, ei iltapäivän tieliikenteeseen ole kuitenkaan odotettavissa ruuhkia.

Junaliikenteessä on peruttu joitakin yksittäisiä vuoroja, mutta pääosin junat ovat kulkeneet normaalisti. Myös laivaliikenne on sujunut ongelmitta.

Pääkaupunkiseudulla linja-autoliikenteen vuoroista on saatu ajettua jopa 25 prosenttia, sillä kuljettajia on tullut töihin ennakoitua enemmän. Myös iltapäivällä busseista on liikenteessä neljäsosa normaaliin verrattuna. Vaikka mielenilmaus päättyy joukkoliikenteen osalta klo 18 aikaan, ei linja-autoliikenne heti palaudu normaaliksi, vaan siihen kulunee muutama tunti.

Julkaistu: 2.2.2018
Kommentoi »