Lexus yhdisti SUV:in ja hatchbackin – kovat myyntiodotukset
Autot ja liikenne
Lexus yhdisti SUV:in ja hatchbackin – kovat myyntiodotukset
Lexus uskoo Euroopan olevan uuden UX crossoverinsa suurin markkina-alue. Auto on suunniteltu SUV:ksi, mutta tuunattu hiukan hatchbackmaiseksi, myös ajotuntumaa on reivattu siihen suuntaan.
Kuvat
Julkaistu 12.3.2018
Tuulilasi

Saman segmentin autoja on paljon, mutta Lexus uskoo UX:n haastavan vahvasti Euroopan markkinoita tässä kokoluokassa dominoivat BMW X1:n ja Mercedes GLA:n.

”Me tajusimme, että ihan perusmallin crossover ei olisi kovin jännittävä, niinpä halusimme tehdä siitä urheilullisemman ajo-ominaisuuksiltaan. Teimme pienen risteytyksen, johon halusimme hatchbackin ajotuntuman ja suorituskyvyn”, kertoo Lexuksen UX-mallin pääinsinööri Chika Kako.

Premium-luokan kompakteja SUV:eja myytiin viime vuonna Euroopassa 465 000, myynti kasvoi 24 %.

UX:n myynti alkaa Euroopassa syksyllä. Myynti alkaa Venäjällä ja Itä-Euroopassa, vasta ensi vuoden alussa on Länsi-Euroopan vuoro.

UX on ensimmäinen Lexus, mihin laitetaan uusi 2,0-litrainen bensiinimoottori. Lexuksen neljännen sukupolven hybridin kanssa siitä lohkeaa 176 hevosvoimaa. Viime vuonna Lexuksen Länsi-Euroopan myynnistä peräti 98 % oli hybridejä. Auto on saatavilla etuvetoisena tai nelivedolla.

Kommentoi »