Tuulilasi

Lexus irvistää aina vaan rajummin – uusi SUV esitelty


New Yorkin autonäyttelyssä esitelty Lexus RX jatkaa merkin viime aikaista rohkeaa linjaa. Luvassa on tietenkin hybridi.
Kuvat Lexus

Uusi RX on edeltäjäänsä pidempi ja leveämpi. Auton keulaa suorastaan dominoi isokokoinen maski, joka on tuttu merkin muista tuoreemman pään malleista.

Uutisoimme Tuulilasissa äskettäin siitä, kuinka Lexus ei yritäkään miellyttää kaikkia nykyisellä muotoiluilmeellään. Merkki yrittää näin erottautua mm. saksalaisista kilpailijoista.

RX:n jyhkeää olemusta korostavat myös 20-tuumaiset aluvanteet. Sisätiloissa on panostettu laatuvaikutelmaan. Kuljettajalle on tarjolla nyt head-up-näyttö sekä 12,3-tuumainen keskusnäyttö.

Edelliseen sukupolveen nähden akseliväli on kasvanut viidellä senttimetrillä, minkä pitäisi näkyä positiivisesti takajalkatiloissa. Kokonaispituus on kasvanut jopa 12 cm.

Yhdysvaltojen markkinoilla tarjolla on pelkällä bensiinillä varustettu 3,5-litrainen V6 sekä saman moottorin kaveriksi paritettu hybridiversio. Hybridissä on rouheat 300 hv. Kulutus- ja päästölukemista ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa.

RX on tärkeä malli Lexukselle, sillä merkin 26-vuotisen historian aikana kolme kymmenestä myydystä autosta on ollut RX. Eurooppaan RX rantautunee loppuvuodesta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.4.2015