Tuulilasi

Lexuksen pienin hybridimalli CT200h on ollut melkoinen floppi – tilalle crossover?


Lexuksen Euroopan toimintojen johtaja Alain Uyttenhoven on kertonut, että CT200h on ollut pettymys myös merkille itselleen.
Teksti Max Lange
Kuvat Lexus

Euroopassa CT200h:ta on myyty vain noin 10 000 kappaleen vuosivauhtia, mikä ei ole saman autoluokan segmentissä Euroopassa mikään erityinen lukema. Kompaktien premium-autojen volyymi vuosittain on noin 750 000 autoa, kertoo Uyttenhoven Autocarissa.

CT200h:n tilalle on Autocarin spekulaatioiden mukaan tulossa hybridivoimanlähteinen crossover, josta esimakua antaa vuodentakainen LF-SA -konseptiauto. LF-SA edustaa Lexuksen nykyistä erittäin rohkeaa muotokieltä, joka on jakanut mielipiteitä.

Lexus myy paremmin muualla maailmassa kuin Euroopassa. Vuonna 2015 Lexuksen globaali myynti oli 652 000 autoa, josta vain 64 000 tapahtui Euroopassa, kertoo Autocar.

Uyttenhoven korostaa, että peräti 50 prosenttia premium-segmentin myynnissä tapahtuu alle 40 000 euron luokassa. Lexuksella on tarjota tähän kategoriaan tällä hetkellä vain yksi malli, CT200h.

Lexus aikoo jatkossa iskeä siihen, että jatkossa dieselautoilua vähennetään Euroopan suurissa kaupungeissa. Lexuksen mallisto perustuu pääosin hybriditekniikkaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.5.2016