Tuulilasi

Lexuksen kauniista coupesta tarjolla nyt myös hybrid-versio – esillä Genevessä


Lexus esitteli alkuvuonna Detroitin autonäyttelyssä näyttävän coupen, LC500:n. Rohkeista muodoistaan huolimatta kyse ei ole konseptista.
Teksti Max Lange
Kuvat Lexus

Lexus tuo LC500:n esille myös Geneven autonäyttelyyn, mutta autossa on myös jotakin uutta. Japanilaiset ovat asentaneet LC500h-malliin hybriditekniikkaa, mikä ei sinänsä ole yllättävää.

Toyotan luksusmerkki ei ole vielä paljastanut kovin paljon auton hybridin tekniikasta, mutta kertoo sen kuitenkin olevan seuraavan sukupolven hybridivoimalinja. Järjestelmää kutsutaan nimellä ”Lexus Multi Stage Hybrid system”.

Detroitissa esitellyssä perinteisessä LC500:ssä keulalla on 5,0-litrainen vapaasti hengittävä V8-moottori, josta irtoaa noin 470 hevosvoimaa. Hybridissä tuskin nähdään samaa moottoria, vaan kevyempi V6-pata.

LC500 on isokokoinen coupe, jossa on istumapaikat neljälle. Auton kilpailijoiksi voidaan laskea mm. Mercedes-Benz SL tai BMW:n 6-sarja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 16.2.2016