Lexuksen ensimmäinen seitsenpaikkainen – tässä on RX L
Autot ja liikenne
Lexuksen ensimmäinen seitsenpaikkainen – tässä on RX L
Lexus RX merkitsi uuden Premium crossover –segmentin syntyä yli 20 vuotta sitten ja on siitä lähtien ollut Lexuksen suosituin malli. Vuonna 2018 RX 450hL- sekä RX 350L –mallit tarjoavat seitsenpaikkaisuuden edut.
Kuvat
Julkaistu 6.3.2018
Tuulilasi

Uusien RX L –mallien avulla Lexus-asiakkaiden ei tarvitse tinkiä heille tutuista RX:n ominaisuuksista. Kolmas istuinrivi lisää tilaa, mutta harkitun suunnittelun tuloksena mallin pituus on lisääntynyt vain 110 mm. Yhdessä pystymmän takaluukun kanssa tämä mahdollistaa hyvän päätilan kolmannen istuinrivin matkustajille ja tilaa matkatavaroille kolmannen istuinrivin takana.

RX L- mallin kilpailijoita pidempi matkatavaratila kolmannen istuinrivin takana tarjoaa myös entistä monikäyttöisempää sisätilaa.

Ajettavuus ja käsiteltävyys

Jousitus (edessä joustintuet, takana päällekkäiset kolmiotukivarret) on suunniteltu varmistamaan niin ketteryys kuin matkustusmukavuus kaikenlaisilla ajopinnoilla. Sähköinen EPS-ohjaustehostus tarjoaa hyvän palautteen. Saatavilla on myös AVS-jousitusjärjestelmä, joka pystyy muuttamaan iskunvaimennusta tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivaksi.

RX:n sisätilojen muotoilua voi korostaa esimerkiksi valitsemalla puusomisteet kiertämään keskikonsolista kohti kojelaudan yläosaa. Saatavilla olevat koristeosat eri sisäverhoiluvaihtoehdoissa sisältävät matan bambun, pähkinäpuun, tumman ruskean shimamoku–koristelun, 3D-kalvon ja laserleikatun tumman puun. Perusmallien 3D-kalvolla tehdään kiiltomusta, syvyyttä antava kolmiulotteinen kuviointi.

Saatavilla on myös suuri, värillinen HUD-näyttö, joka heijastaa tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään ilman tarvetta katsoa mittaristoa tai kojelautaa.

Ajoneuvon yksityiskohdat

RX 450h L

- Lexus Hybrid Drive, 3.5-litran V6-bensiinimoottori, Moottorigeneraattori 1, Moottorigeneraattori 2 ja planeettapyörästötyyppinen, jatkuvasti muuttuvavälitteinen voimansiirto.

- Järjestelmän suurin ulostuloteho 230 kW (313 hv)

- AWD-jokapyöräveto, taka-akselilla oma sähkömoottori takapyörille

- Nikkelimetallihydridi-akku, suurin ulostuloteho 37 kW

(RX 350 –malli ei kuulu Suomen tuontiohjelmaan.)       

Turvallisuus

- Lexus Safety System + , sisältää PCS-törmäysturvallisuusjärjestelmän, LKA-kaistavahdin korjaavalla ohjauksella, AHB-automaattiset kaukovalot, RSA-liikennemerkkien tunnistuksen ja täyden nopeusalueen mukautuvan vakionopeussäätimen

- Saatavilla BSM-kuolleen kulman vahti sekä RCTB, risteävän liikenteen törmäyksenesto

- Kymmenen (10) SRS-turvatyynyä mukaan glukien kuljettajan sekä etumatkustajan kaksikammioiset ja –vaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja polviturvatyynyt edessä istuville, sivuturvatyynyt toiselle istuinriville sekä verhoturvatyyny kaikille istuinriveille.

- Lukkiutumaton jarrujärjestelmä elektronisella jarruvoimanjaolla (EBD), hätäjarrutustehostimella (BA), vetoluistonestolla (TRAC), ajonvakautusjärjestelmällä (VSC) sekä mäkilähtöavustimella (HAC).

- Aktiiviset etuistuinten pääntuet auttavat välttämään piiskaniskuvammoja peräänajotilanteissa.

- Saatavilla ajoneuvon ympäristön näyttävä 360-kamera

- Täysi viiden (5) tähden EuroNCAP-törmäysturvallisuusluokitus

Kommentoi »