Tuulilasi

Lexukselta tyylikäs neliovinen konseptiauto – vetyä luksusluokkaan


Lexus on esitellyt Tokion autonäyttelyssä LF-FC-konseptin, joka antaa esimakua merkin tulevan lippulaivan designista ja teknologiasta.
Teksti Max Lange
Kuvat Lexus

Teknisesti LF-FC-konseptin merkittävin seikka on tietysti se, että auto on polttokennokäyttöinen vetyauto. Siinä on kolme sähkömoottoria, joista yksi sijaitsee taka-akselilla ja kaksi auton etupyörissä. Lexus kehuu sähkömoottorien sijainnin mahdollistavan erittäin dynaamisen ajokokemuksen.

Polttokenno on asennttu auton takaosaan, voimansäätöyksikkö etuosaan, ja vetytankit auton keskelle T-muotoon, mikä mahdollistaa erittäin urheilullisen painojakauman sporttiselle nelioviselle autolle.

Konseptissa on kaksi ajomoodia: cruising ja acceleration. Ensimmänen moodi tarkoitettu rauhalliseen ajoon, jolloin polttokenno antaa virtaa sekä auton sähkömoottoreille että akuille. Jälkimmäisessä moodissa polttokenno ja akku antavat yhessä virtaa suurimman mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

LF-FC-konseptista johdatettava tuotantomalli LS kilpailee samassa luokassa kuin Mercedesin S-sarja ja BMW 7-sarjalainen. Vetyauto samassa autoluokassa toisi luksusluokkaan erittäin mielenkiintoisen lisän.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.10.2015