Tuulilasi

Lexukselta polttokennoauto 2020 – ensimmäinen premium-vetyauto

Lexus suunnittelee tuovansa markkinoille Eurooppaan polttokennoauton vuoteen 2020 mennessä, kertoo Lexuksen Euroopan toimintojen johtaja.
Teksti Max Lange
Kuvat Lexus

Toyotan luksushaaran polttokennoauto tulee maailman ensimmäisen sarjatuotannossa valmistettavan polttokennoauto Mirain jalanjäljissä. Lexuksen versio vetyautosta on kuitenkin suorituskykyisempi kuin nykyinen Mirai, kertoo Autoexpress.

Lexuksen Alain Uyttenhovenin mukaan Lexus hyödyntää silti Toyotan kehittämää vetytekniikkaa mallissaan. Kehitystyön puolesta Lexuksen polttokennoautossa on enää vain vähän kehitettävää, jotta se olisi valmis tuotantoon.

Uyttenhovenin mukaan suurin haaste on saada vetytekniikka paketoitua normaalikokoiseen autoon. Suorituskyvyn saaminen irti vetyautosta ei ole myöskään helppoa. Toyota Miraissa sähkömoottori tuottaa noin 150 hevosvoimaa ja 0–100 km/h kiihdytys sujuu 9,6 sekunnissa. Tästä Lexus haluaa parantaa.

Uyttenhoven uskoo myös, että Lexus saavuttaa tiukat, vuonna 2021 voimaan tulevat päästörajoitteet ilman pistokehybridimalleja. Tuolloin autonvalmistajan koko malliston hiilidioksidipäästöt on oltava 95 g/km tai alhaisempi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 11.11.2016
Kommentoi »