Tuulilasi

Lexukselta ei farkkumallia Eurooppaan – ”ei tarpeeksi seksikäs”


Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda on kertonut haastattelussa, että Lexuksen mallien pitää tulevaisuudessa olla ”seksikkäitä” ja ”cooleja”. Farkulle ei ole silloin mallistossa sijaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Lexus

Sen sijaan sporttinen coupé ja tyylikäs sedan saavat Toyodalta vihreää valoa. Toyotan toimitusjohtaja on jo jonkin aikaa halunnut nostaa Toyotan ja Lexuksen profiilia tekemällä japanilaismerkin malleista aiempaa tunteikkaampia.

Toyodan mukaan seksikkyyden puute estää Lexusta tuomasta Euroopan markkinoille premium-farkun tai jopa seitsemänpaikkaisen katumaasturin, vaikka kyseisillä malleilla on nykyään runsaasti kysyntää.

Automotive Newsin haastattelussa Toyoda kertoo, että vielä muutama vuosi sitten farkkukorinen malli olisi voinut hyvinkin tulla kysymykseen. Tokion autonäyttelyssä julkistettu LF-FC -konsepti edustaa parhaimmillaan Lexuksen nykyistä visiota.

Lexuksen strategiaeroaa selkeästi muista eurooppalaisista permium-merkeistä, kuten Mercedesistä, Audista ja BMW:stä. Saksalaiset pyrkivät täyttämään jokaikisen mahdollisen malliraon erikoismalleillaan.

Mielenkiintoista nähdä, toimiiko Lexuksen ja Akio Toyodan taktiikka jatkossa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.11.2015