Tuulilasi

Leuto talvisää on ollut monen autoilijan pelastus

Leuto talvisää on ollut monen autoilijan pelastus
Joulunajan sää oli suuressa osassa Suomea varsin synkkä, mutta ainakin yksi hyöty lämpimästä talvesta on ollut. Autoilijat tarvitsivat aiempia vuosia vähemmän tiepalvelun apua joulunajan liikenteessä.
Julkaistu: 14.1.2020

Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale päivysti joulunajan liikenteessä tehostetusti jo 51. kerran. Operaation nimen vastaisesti joulu oli kuitenkin pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta varsin lämmin ja vähäluminen. Monelle autoilijalle synkältä tuntuva leuto sää oli matkan pelastus.

”Nyt vallinnut lämmin sää vähensi selkeästi autoilijoiden avuntarvetta Operaatio Lumihiutaleen aikana. Autoliiton yleisen tiepalvelun sekä Autoliiton Plus-jäsenten palvelunumeroihin tuli yhteensä noin neljännes vähemmän avunpyyntöjä kuin edellisen vuoden joululiikenteessä”, Autoliiton yleisestä tiepalvelusta vastaava koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo.

”Monet autojen ongelmista ilmenevät tai korostuvat pakkasilla. Esimerkiksi tiepalvelun apuvirrananantokeikat lisääntyvät aina pakkasten kiristyessä. Leudolla säällä tällaiset ongelmat vähenevät, mutta eivät ne kokonaan poistu silloinkaan. Lumihankeenkin on vaikea jäädä jumiin, jos lunta ei ole.”

Leudosta säästä huolimatta hieman vajaa kolmannes tiepalvelun avustustapauksista koski loppiaiseen päättyneiden joulunpyhien aikana autojen käynnistysongelmia. Myös ovien avaukset ja rengasrikot työllistivät tiepalvelua.

Kommentoi »