Leppoisa yö Lappeenrannassa: Mondo testasi kaupungin mukavia majoituksia
Nukuimme täällä
Leppoisa yö Lappeenrannassa: Mondo testasi kaupungin mukavia majoituksia
Lappeenrannan hotelleja on uudistettu, ja kaupungissa on nyt useita kiinnostavia majapaikkoja. Mondo kävi testiyöpymässä ja -kylpemässäkin.

Lappeenrannassa on etenkin kesäisin rauhallisen mukavaa tunnelmaa, ja kaupungin majapaikoissakin on tehty hyviä uudistuksia. Mondo kävi testiyöpymässä kolmessa hotellissa.

Original Sokos Hotel Lappee sijaitsee ydinkeskustassa kauppakeskuksessa.

Suurin kunnostus on urakoitu kaupungin ydinkeskustan Original Sokos Hotel Lappeessa. Useassa rakennuksessa toimivassa 250 huoneen hotellissa on uudistettu kantaosan 135 huonetta sekä yleisiä tiloja. Suunnittelua on tehnyt Flock Oy, ja huoneisiin on tuotu uusia värejä ja materiaaleja kahden teeman alla: Pihka viittaa metsiin ja paperiteollisuuteen, Paatti taas Saimaalle sopivasti vanhoihin höyrylaivoihin.

Hotellin käytävien tyylikkäät, värikkäät matot muistuttavat alueen käsityöperinteistä ja käsitöiden kuvioista. Huoneiden kalusteet tuntuvat laadukkailta, ja huoneissa on käytetty ilahduttavasti puupintoja. Pari yksilöllisemmin sisustettua teemahuonettakin löytyy, kuten jo ennen remonttia tehty, näyttävällä saimaannorpan kuvalla koristettu Lumi-Kuutti.

Lumi-Kuutti-huoneen seinällä on Juha Taskisen norppakuva. Teemahuone on tehty jo ennen keväällä 2023 valmistunutta hotellin remonttia.

Lappee-hotelli rakentuu suuren Iso Kristiina -kauppakeskuksen uumeniin, ja hotellin ainoa mahdollinen pieni puute saattaa olla näköalat, jotka ovat järvikaupungin maisemiksi arkisen urbaaneja näkymiä. Mutta niitä korvaavat hulppeasti runsas ravintolatarjonta, hotellin kellaritason uima-allas ja sauna sekä eteläkarjalaiseen ympäristöön sopivasti hyväntuulinen palvelu.

Uudistetun Lappee-hotellin Pihka-teemaisessa huoneessa on muun muassa kauniita puumateriaaleja ja -kalusteita.

Erityismaininta kuuluu aamiaiselle: se on Sokos-hotellien tapaan monipuolinen ja hyvä. Esimerkiksi kotimaiset kasvikset oli valittu niin huolella, että herkkuaamiainen olisi syntynyt jo pelkästään niitä popsimalla. Lappeessa 2 hh hinta aamiaisella alkaa 140-150 eurosta.

Boutiquehotelli Lähde sijaitsee viehättävässä, yli satavuotiaassa talossa Saimaan rannalla.

Lappeenrannan sataman alueelta, järvenlahdelman ääreltä, löytyy pienempi mutta kaupungin historiaan kuuluva merkkihotelli, joka on saanut jokin aika sitten uudet omistajat. Yrittäjäsisarukset Marisanna ja Katja Ahola kunnostivat tiloja kylpylähotellissa, jonka vanhempi rakennus on jo hiukan yli satavuotias. Se toimii nimellä boutiquehotelli Lähde, ja Ainonkadun toisella puolella sijaitseva uudempi rakennus hotelli Lähteenä. Jos tyyli on sinulle tärkeä osa majoituskokemusta, haluat tietysti boutiquehotellin puolelle.

Boutiquehotelli Lähteen Saimaa Double Deluxe -huoneen ilme on valoisa.

Vanhassa rakennuksessa toimii myös Day Spa Lähde, jossa on useita pieniä altaita sekä kolme erilaista saunaa. Hotelli saa nimensä luonnonlähteestä, joka on tehty osaksi kylpylää: jollei ole kylmänarka, lähdeveteen voi laskeutua mukavia portaita pitkin hetkeksi virkistymään.

Oikea luonnonlähde on tehty osaksi Day Spa Lähdettä, ja kylmään lähdeveteen on hauska kastautua.

Kylpylän tilat on tehty pienille asiakasmäärille, ja sieltä voi ostaa myös erilaisia hoitoja. On hauskaa lekotella mukavissa altaissa ja kuvitella kylpyläasiakkaita, joita paikalla on käynyt jo viime vuosisadan alusta lähtien.

Aamiainen tarjotaan uudemman hotellin puolella, ja se on puuroineen ja karjalanpiirakoineen maukas. Uudemman rakennuksenkin huoneet on kalustettu fiksusti. 2 hh aamiaisineen tässä rakennuksessa alkaa noin 120 eurosta, boutiquehotellin puolella aamiaisineen noin 140 eurosta.

Hotelli Rakuuna sijaitsee kasarmirakennuksessa historiallisella Rakuunamäellä, jonka alueella on kiinnostavaa kierrellä.

Samoilla omistajilla on Lappeenrannassa jo muutama vuosi sitten avattu omaleimainen majoituskohde, hotelli Rakuuna. Vanhaan kasarmirakennukseen tehty hotelli ilahduttaa siisteillä huoneillaan, laadukkailla kalusteillaan ja yksityiskohdilla, joilla tuodaan esiin Rakuunamäen alueen historiaa. Suomen Rakuunarykmentti perustettiin tänne vuonna 1889, ja rakennukset nousivat pian sen jälkeen.

Hotelli Rakuunan huoneissa on selkeää, miellyttävää tyyliä, vaikka tiloja ei ole alun perin tehty hotelliksi.

Hotellin tiloissa huomaa, että niitä ei ole alun perin suunniteltu juuri tähän käyttöön, mutta toisaalta huoneissa on ilmavuutta ja alue rauhallinen. Hotellissa on sauna ja yksinkertainen pelihuone. Useamman hengen majoitukseen löytyy myös pari ”armeijan tupa”-tyyliin tehtyä huonetta kerrossänkyineen. Aamupala on isompia hotelleja yksinkertaisempi mutta maistuva. 2 hh aamiaisella alkaen noin 110 euroa.

Kommentoi »