Leijonien Marjamäki: ”Yritän vain auttaa joukkuetta parhaani mukaan”
Puheenaiheet
Leijonien Marjamäki: ”Yritän vain auttaa joukkuetta parhaani mukaan”
Lauri Marjamäki nostettiin pääluotsiksi suurin odotuksin, mutta sekä pelillisesti että henkisesti farssiksi mennyt syksyn 2016 World Cup söi johtajuutta. Ranskan MM-kisojen loppunousu pelasti potkuilta, mutta seuravalmennuksessa parhaiten viihtyvä mies ilmoitti itse jättävänsä maajoukkueen.
Julkaistu 11.2.2018
Apu

Hieman yllättäen suuri julkinen huomio, kritiikin määrä ja kotonurkista eroavat kuviot ovat olleet hänelle vaikeita käsitellä.

– World Cup tuli liian äkkiä, mutta en todellakaan ole helpottunut saati iloinen, että NHL-pelaajat eivät pääse kisoihin. Pelinopeus puolustus- ja hyökkäyssuuntaan, maalinteon tehokkuus ja sen tukitoimet ja hyökkäysorientoituneempien puolustajien rooli ovat isoja teemoja, Marjamäki painottaa.

Teinisensaatio Heiskasen lisäksi Tapparan Mikko Lehtonen ja Kärppien Miika Koivisto ovat niitä puolustajia, joilta odotetaan apuja myös hyökkäyspelissä.

Keväällä pelataan vielä MM-kisat Tanskassa, mutta olympialaiset määrittävät pitkälti sen jäljen, joka Lauri Marjamäestä jää Leijona-valmentajana.

Miltä se tuntuu?

– En minä osaa vielä sellaista ajatella. Yritän vain auttaa joukkuetta parhaani mukaan, mutta selväähän se on, ettei kukaan halua tulla muistetuksi epäonnistujana.

Suomen miesten jääkiekkojoukkueen urakka alkaa 15.2. klo 5.10.

Kommentoi »